Ще си сътрудничим в областта на културата с Индонезия

  • 10 март 2016 15:58

  • 1081
  • 0
Ще си сътрудничим в областта на културата с Индонезия
© Novini.bg

Министър Вежди Рашидов и министърът на образованието и културата на Индонезия Аниес Басведан ще подпишат Меморандум за сътрудничество между Министерството на културата на България и Министерството на образованието и културата на Индонезия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

Документът ще бъде подписан утре от 14.00 ч. в зала "Колегиум" на Министерството на културата. Меморандумът за разбирателство за сътрудничество в областта на културата като основа за водене на преговори между двете страни е в резултат на Проект, който българското правителство е одобрило през февруари т.г.

Очаква се изпълнението на договореностите, залегнали в Меморандума, да доведе до разширяване на връзките между България и Индонезия и да задълбочи отношенията между двете страни в областта на културата чрез организиране на съвместни изложби, семинари и работни срещи, обмен на експерти в областта на музейното дело, фолклора и филмовото изкуство, на театрални изпълнители, солисти и изпълнителски групи и др.

През последните години налице е културен обмен предимно в областта на сценичните изкуства, чрез участие на танцови и фолклорни групи в различни международни фестивали в двете страни, посочиха от Министерството на културата и допълниха, че от 2004 г. България всяка година участва и на фестивала на европейското кино в рамките на традиционния Международен филмов фестивал в Джакарта.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1081 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини