ГЕРБ очакват Москов да коригира закона според решението на КС (видео)

  • 09 март 2016 10:53

  • 1533
  • 1
ГЕРБ очакват Москов да коригира закона според решението на КС (видео)
© Булфото (архив)

ГЕРБ очакват здравният министър и екипът му да коригират закона за здравното осигуряване, съобразно идеите си за реформа, но и съобразно решението на Конституционния съд, или пък просто тези текстове да отпаднат и да останат в сила досега действащите.

Това заяви в кулоарите на парламента шефката на здравната комисия и депутатка от ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя обясни по повод политическата отговорност на Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва, че още не са излезли мотивите за съдебното решение, като не пропусна да добави, че ГЕРБ са коректен коалиционен партньор. "Ние сме коректни коалиционни партньори, подкрепяме екипа на здравното министерство и това, че зад този екип стои премиерът Бойко Борисов, за нас е гаранция, че трябва наистина в рамките на коалиционното партньорство да подкрепяме намеренията за промяна, необходимостта от здравна реформа", каза още тя.

Дариткова обаче напомни, че от друга страна депутатите на партията-мандатоносител винаги са изразявали и несъгласията си с някои действия на министър Москов. "В крайна сметка, промяната в здравната система трябва да бъде в интерес на пациента и ние стоим зад това", заключи Дариткова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1533 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
каката на баткото

2016.03.09 | 13:32

1
герб да очаква ,че ще ги изгонят тях,ако не изхвърлят здравния министър и екипа му!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини