Каракачанов: Турция изнудва ЕС. При държавния глава няма пазарлъци

  • 07 март 2016 18:56

  • 2035
  • 3
Каракачанов: Турция изнудва ЕС. При държавния глава няма пазарлъци
©

Турция изнудва ЕС. Това заяви в "Още от деня" съпредседателят на НФСБ Красимир Каракачано. 

"При нас има най-малко напрежение в сравнение с останалите парламентарни групи. Валери Симеонов беше зает днес, имаше ангажимент и това бе причината, за да не присъства на консултациите при президента. При държавния глава няма пазарлъци. Първият проблем, който поставих пред него, е свързан със сигурността – вътрешната сигурност. Отново ескалира циганската престъпност. Вторият е външната сигурност - тя е застрашена от това, което се случва в Близкия Изток и наплива от бежанци. Другата тема, която поставих, е тази за енергетиката. Цената на тока ще бъде непоносима за гражданите и за българския бизнес. Трябва да се прекратят договорите с американските централи и автоматично цената на тока ще падне", категоричен е Каракачанов.

По думите му трябва да се преосмисли политиката в енергетиката, защото имаме много възможности.”От износители на енергия, ще се превърнем във вносители. Поставих и темата за армията. Изразих становището си, че готвим законопроект за връщане на наборната служба”, заяви още той.

„Политиката на Ердоган е причината за кризата в Близкия Изток. С няколкото милиони бежанци на територията си, Турция изнудва ЕС за пари и за влизане в съюза”, каза още той.

Каракачанов смята, че в голяма част от хората, които напъват към Европа, бягат за работа. „Трябва да се вдигнат санкциите за Сирия, а не да се дадат 20 млн. евро на Ердоган. Това ще реши проблемът”, смята още той.

„Бюрократите в Брюксел са неадекватни. Не очаквам общо европейско решение на проблема с мигрантите. Най-накрая премиерът се съгласи, че ако не си охраняваме границата ни – страната ще е изправена пред опасността от наводняване с мигранти. Това, което ни спаси беше оградата и това, че регистрираме всички преминаващи. Защото знаят, че ще ги върнат обратно тук. Гърция е много по-достъпна, защото тя има стотици острови. Армията ни не е готвена точно за охрана на границата ни”, категоричен е Каракачанов.
Каракачанов коментира протестите срещу ски пистите с думите, че му намирисва на лобизъм в полза на чужда страна.

Последвайте канала на

Калина Христова
2035 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.03.08 | 20:12

3
Аз плащам тока на цена от 8.6 ст. киловатчас + 11 ст. допълнителни разходи по доставката и крайната цена ствава 19.6 ст. Е цената на тока не ми е висока но допълнителните разходи са високи.

2016.03.08 | 13:48

2
toq pedal tlust e pulen s laina-otvrat

2016.03.08 | 13:47

1
ПРАВ Е, НО СТИГА ПРИКАЗКИ, ДА НАПРАВИМ НЕЩО!

Добави коментар

Водещи новини