Първанов: Задача номер едно е Шенген

  • 27 май 2011 16:49

  • 586
  • 1
Първанов: Задача номер едно е Шенген
©

В рамките на срещата на най-високо равнище във Варшава на страните от Централна Европа президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в проведе поредица от двустранни срещи и разговори, съобщиха от прессекретариата на държания глава.

Българският държавен глава и неговият унгарски колега Пал Шмит отбелязаха с удовлетворение високото ниво на отношенията между България и Унгария във всички области. Според тях нов тласък в развитието на двустранните връзки, особено в областта на икономиката и туризма, може да бъде даден по време на визитата на президента Шмит у нас през септември т.г., за която днес бе постигната договореност.

Основен акцент по време на срещата бе размяната на мнения по важни въпроси от европейския дневен ред, засягащи както България, така и Унгария в качеството й на страна, председателстваща в момента ЕС. По-конкретно двамата президенти обсъдиха реализацията на Дунавската стратегия, европейската перспектива пред района на Западните Балкани, Източното партньорство, стратегията за интегриране на ромите.

Особено внимание бе отделено на готовността на България за членство в Шенген. Унгарският президент потвърди подкрепата на своята страна за членството на България и Румъния.

За нас членството в Шенген е задача на деня, в нейната реализация са концентрирани много от усилията на българските институции, подчерта президентът Първанов. Той изрази надежда до края на годината страната ни да стане част от шенгенското пространство на базата на изискванията, които е изпълнила.

Българският държавен глава подчерта категоричното си становище към критериите за Шенген да не бъдат прибавяни нови, които са от друг характер и друго естество.


По-късно днес президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в ще се срещне с домакина на срещата - полският президент Бронислав Коморовски, с президента на Молдова Мариан Лупу и други държавни глави.

Последвайте канала на

Десислава Станева
586 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
e

2011.11.28 | 15:17

1
---- Прикрепено писмо (do politiko-ikonomicheskata BALERINA- Boyko Metodiev Borisov) ---- Подател: evgeni slavkov До: GIS@GOVERNMENT.BG, PRIMEMINISTER@GOVERNMENT.BG Относно: do politiko-ikonomicheskata BALERINA- Boyko Metodiev Borisov Дата: Понеделник, 2011, Ноември 28 11:41:32 EET Борисов: Да не си мислят, че ще ме уплашат Като не ни искат, хвърляме оставка, след това влизаме в политическа криза и т.н., коментира премиерът ситуацията в страната Борисов,това са твои думи ,нали така.Какво целиш с тези си милиционерски ходове да постигнеш ? Европейските наблюдатели да си помислят,че негодуванието на народа се дължи на това, че "правиш" реформи в БДЖ и пенсионни такива????! Вече знаем защо е умряло БДЖ,така,че номера с него не минават.Друго,сега са те посъветвали да играеш със СИЛЕН КОЗ,а именно "пенсионна реформа",без компромиси.!!! Дянков как така това го съобщи това "ходейки пеша"в Созопол ???.Много ти е угодно да се впишеш в Гръцката Криза,но какво е БСП-Мутренска ,царуваща толкова години чрез КАРЦИНОМА-БСПи нейните ОСНОВНИ ПИПАЛА: НДСВ,антиконституционната ДПС,и сега метастаза ГЕРБ,ръководен от тебе.Така ,че няма да имаш удоволствието да цитираш "европейски кризи".Още Станишев преди да ходи по малка нужда,след слизането си от самолета и идването си от конференции,не забрави ДЕБЕЛО ДА ПОДЧЕРТАЕ-ГРЪЦКАТА КРИЗА !!! А сега Борисов със сигурност ти е удачно да оставиш власта,понеже ЗАКОННОСТТА,ИНФРАСТРУКТУРАТА и РЕЙТИНГИТЕ вече се изчерпаха,пьк и ЕНЕРГЕ,ЗИРАНЕТО май не ти се отдава,и сега много ти е желателно както се вижда да направиш ЧАО,поради произведените от тебе МИРИЗМИ,и предаването на щафетата на ПАРТИЯТА ГЛАВНИЦА БСП.Абе Борисов,Цветанов казва, че майка му от спестяванията за семки на малкия Цетанчо му купила 6,апартамента,а ти се оправдаваш с Папандреу,и сега ти е много удобен момент да се ИЗ,ПАРИ,Ш с БАЛЕТНИ СТЪПКИ/хамелеонско довиждане/ ,но преди това трябва да обясниш на НАРОДА как ТАКА ти се опита да го онищожиш по нареждане на АБВ.Със сигурност няма да ти се говори какво знаеш за ДВЕСТА ЗНАКОВИ УБИЙСТВА,нито за ЕНЕРГЕТИКАТА на БСП,нито за връзките ти с ПОДЗЕМНИЯ СВЯТ ,нито за това кой си, с изключение на това как си ПОРАСНАЛ ТОЛКОВА със СЕЕНЕ на КАРТОФИ.

Добави коментар

Водещи новини