Министерство на културата спря събарянето на тютюневия склад в Пловдив

  • 07 март 2016 17:13

  • 1543
  • 1
Министерство на културата спря събарянето на тютюневия склад в Пловдив
© Novini.bg

На основание на своите правомощия по Закона за културното наследство (ЗКН) Министерството на културата разпореди проверка по случая със събарянето на сграда на ул. „Одрин” №8 в град Пловдив, съобщиха от министерството.

Припомняме, искането за събаряне на емблематичната сграда - тютюнев склад, предизвика бурно недоволство у пловдивчани, които два дни не позволяват с жива на багерите да припарят. Прокуратурата също разпореди проверка по случилото се.

Сградата е деклариран паметник на културата от 1977 година. Тя се намира на територията на групов паметник - Историческа зона „Филипопол – Тримонциум – Пловдив”, обявена с Протокол № 5 от 22.05.2000 г. на Националния съвет за опазване на паметниците на културата.

Инспекторатът на Министерството на културата разпорежда спиране на събарянето на сградата на ул. „Одрин” 8 в гр. Пловдив. Министерството на културата ще сезира и Прокуратурата за случая.
 

Последвайте канала на

1543 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
vankata1002

2016.03.08 | 10:19

1
След дръж качулка те вече го бутнаха сега го спират. Каква е тази държава не знам. Не знам дали има изобщо държава вече.

Добави коментар

Водещи новини