Претенциите ни относно Шенген се поднасят доста страхливо, смята Мерджанов (снимка)

  • 06 март 2016 14:55

  • 1497
  • 2
Претенциите ни относно Шенген се поднасят доста страхливо, смята Мерджанов (снимка)
© БСП лява България

Претенциите на българската държава относно членството в Шенген се поднасят доста страхливо.

Това заяви в Сливен народният представител от БСП Атанас Мерджанов, помолен да коментира актуалната политическа обстановка и проблемът с миграционния поток.

Мерджанов бе в Сливен, за да бъде лектор на регионална среща на Младежкото обединение в БСП.

По думите му отдавна е трябвало да се настоява България да влезе в Шенген, защото практически са били изпълнени всички технически критерии и страната носи всички отговорности на държава-член на Европейския съюз и на Шенген.

"МВР се задъхва от липса на реформа, от парализа на служителите, които са перманентно в стачна готовност и от невъзможност да се успокоят и мотивират служителите на реда, коментира още той, цитиран от БТА. На този фон малко екстравагантно звучи проведеното учение в Петрич, изтъкна депутатът.

Мерджанов не отрече, че подобни учения са необходими, но заяви, че вече една година правителството не е в състояние да построи остатъка от защитното съоръжение. Той съобщи още, че досега за това строителство са изразходвани над 100 милиона лева и това е цена, която петорно надвишава строежа на линеен километър в сравнение с направеното от правителството на Пламен Орешарски.

"Имаме хроничен недостиг на жива сила, въпреки обещанията на министър Бъчварова, че ще бъде уплътнен капацитетът на Главна дирекция "Гранична полиция", но до този момент не се е случило нищо подобно", посочи Атанас Мерджанов.

В Сливен вчера и днес се състоя регионална среща на Младежкото обединение в БСП, в което участваха представители на младежките организации на партията от повече от 8 области в страната.

По думите на Мерджанов са били представени нови и свежи идеи. Обсъдени са били актуалната политическа обстановка, промени в конституцията и предизвикателствата пред местната власт.

Председателят на Младежкото обединение в БСП Вероника Делибалтова посочи, че сред приоритетите в политиката на партията е все повече млади хора да се реализират в местната власт.

Последвайте канала на

1497 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.07 | 11:03

2
На управляващите им трябва шенген.
Умник Гюро

2016.03.07 | 02:19

1
Смърт за комунистите - предали българския народ на болшевиките-терористи и ционистите!

Добави коментар

Водещи новини