ДПС: Промените в Закона за отбраната ще доведат до подобряване на статуса на военните

  • 02 март 2016 13:13

  • 1225
  • 0
ДПС: Промените в Закона за отбраната ще доведат до подобряване на статуса на военните
© novini.bg

Депутатът от ДПС Янко Янков коментира в кулоарите на парламента какво са обсъждали с министъра на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки., предаде репортер на novini.bg.

„Това, което категорично мога да кажа на този етап е, че предложената правна техника ще доведе до подобряване на нормативната база в отбранителния сектор”, обясни Янков. „Новите промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, които ни бяха представени от министър Ненчев, ще доведат до подобряване на социалния статус на военнослужещия. Това ще даде възможност на разширяване на възможностите на въоръжените сили за противодействие на реалните заплахи, които са се дефинирали. Смятам, че има нови и сериозни моменти, които подобряват действията на военна полиция”, коментира той като допълни, че има и нови задачи свързани с регионалните и местни власти по отношение на резерва, запаса и ясно дефиниране на юридическите и физически лица, които трябва да бъдат ангажирани в тези процеси.

„Има нови моменти свързани с киберсигурността, които досега не съществуваха. Специално за военна полиция са намерили текстове, които досега са били в подзаконови нормативни актове, а не в конкретен закон. Военна полиция ще се ангажира със сериозно противодействие и се регламентират процесите свързани с антитерористична дейност, използването на оръжие и разследващият дейности на военна полиция”, заяви Янков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1225 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини