Кунева: По време на председателството на България на Съвета на Европа ще има около 200 събития в стр

  • 02 март 2016 12:50

  • 1169
  • 0
Кунева: По време на председателството на България на Съвета на Европа ще има около 200 събития в стр
©

По време на председателството на България на Съвета на Европа ще има около 200 събития в страната. Това каза каза по време на блиц контрола вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 в отговор на въпрос на Станислав Анастасов от ДПС във връзка са Председателството на Съвета на Европа.

„Имаме организационни неща, които се случиха. Бяха обсъдени на МС на 20 януари. По приоритетите на председателството имаме още визия за това какви да бъдат те. На 21 се проведе среща с тройката за първи път, а на тази среща бяха представени приоритетите ни. По думите й, се готви първи календар на събитията в София.

„От 10 години се правят брюкселски базирани председателства, което означава, че основната си част на съветите е така. Това не означава, че няма събития, които се провеждат в страната. Те ще бъдат около 200. Между 150 и 200 са били всички последни председателства. Ще правим формални и неформални срещи на министрите и работни групи, генерални директори и директори. Това е, което ще се случва в България. По-голямата част по досиетата се водят в Брюксел. ЕП е напълно равноправен актьор във всяко едно досие. ЕП няма как да преговаря в съответната страна-членка“, заяви вицепремиерът Кунева.

По отношение на бизнеса, тя каза, че е в процес на изясняване на правилата за спонсорство. „Няма да има малко събития в България. Ще имаме много неформални срещи,колкото нашият бюджет ни позволява“, каза тя.

Последвайте канала на

Калина Христова
1169 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини