Утвърдено е българо-грузинското споразумение за сътрудничество в защитата при бедствия

  • 02 март 2016 10:28

  • 891
  • 2
Утвърдено е българо-грузинското споразумение за сътрудничество в защитата при бедствия
©

Министерски съвет утвърди подписаното през октомври м. г. българо-грузинско споразумение за сътрудничество в областта на защитата при бедствия, съобщи прессулжбата на кабинета.

Документът определя общата рамка за партньорство в областта на превенцията, готовността и реагирането при кризисни ситуации, както и условията и реда за оказване на доброволна помощ между двете страни в случай на бедствие на територията на някоя от тях. Компетентни органи по споразумението са министерствата на вътрешните работи на България и на Грузия.

Сътрудничеството се изразява в оказване на доброволна помощ и предоставяне на информация при поискване в случай на бедствие или заплаха от настъпването му. Ще се обменя информация, техническа и правна документация, методологична и друга литература, видео и снимков материал, отнасящи се до превенцията, готовността и реагирането при бедствия. Помощ при бедствие може да се оказва чрез изпращане на спасителни екипи и/или експерти, както и чрез предоставяне на средства за подпомагане за нуждите на засегнатите.

Предмет на споразумението е и снабдяването на спасителните екипи с оборудване.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
891 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.02 | 11:07

1
затова ли влязохме в ЕС? за да сме отново с СССР

2016.03.02 | 11:08

2
Shto, nali i gruzia si dade dy-to na kravarite, kakyv CCCP te goni?

Добави коментар

Водещи новини