Ген. Аспарухов: Слабо вероятно е мигрантите от Гърция да тръгнат към България

  • 01 март 2016 21:15

  • 2360
  • 4
Ген. Аспарухов: Слабо вероятно е мигрантите от Гърция да тръгнат към България
©

Българските институции са в състояние да се справят с бежанска ситуация, като тази на гръцко-македонската граница.

Това каза в интервю за радио Фокус ген. Бриго Аспарухов, бивш началник на Националната разузнавателна служба. Според него е слабо вероятно мигрантите да тръгнат към България, но дори и в този случай, нашите служби са подготвени. Ген. Аспарухов коментира, че генезисът на проблема с бежанците е отдавна известен и това е намесата на САЩ. „Генезисът се крие в онова, което се случи в Ирак 2003 г., онова, което се случи след това в Либия – там е пълен хаос, стана бездържавност, до Сирия по-късно – онова, което също се случи. Зад това стои Америка – САЩ започнаха това и трябва да си го кажем направо, да не си заравяме главата в пясъка“, заяви ген. Аспарухов. По думите му, чак след това е дошла „Ислямска държава“.

„Малко хора си дават сметка, че това вече не е просто една илюзорна държава, това е една сериозна оформяща се държава, която започва да гради държавност. Създава инфраструктура, създава училища, създава държавни органи, печата пари. Така че Европа и Америка подцениха последиците от такива екстремни действия в тези страни“, категоричен бе бившият началник на Националната разузнавателна служба.

Ген. Бриго Аспарухов каза, че ако държавите от Европа, САЩ, Русия и заинтересованите арабски правителства, не си дадат сметка, че трябват обединени общи усилия, няма да се справим с този проблем. Той подчерта, че вече става въпрос за друг етап от развитието на проблема, а именно опитите за ислямизация на европейски територии. Европа е всячески застрашена – цивилизационно, културно, категоричен бе ген. Аспарухов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2360 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
БОЙКО КУРВО

2016.03.09 | 11:31

3
и мигрантите бягат от тая кочина българия

2016.03.09 | 11:31

4
Бягат от миризливия дърт курник майка ти ! Иска ми по 200 рубли на свирка / 2 долара / !
Г.Р.У.

2016.03.09 | 11:31

2
Тихо дура(к)
ivan

2016.03.09 | 11:30

1
mazen komunist

Добави коментар

Водещи новини