Комисията разследваща намеса на Турция и Русия във вътрешната ни политика може да има само едно засе

  • 01 март 2016 16:42

  • 1569
  • 3
Комисията разследваща намеса на Турция и Русия във вътрешната ни политика може да има само едно засе
© Novini.bg

Още на първото заседание функциите на гласуваната миналата седмица по предложение на ДПС временна комисия, която да установи има ли намеса на Русия и Турция във вътрешните работи на страната ни, вероятно ще бъдат прехвърлени на външната комисия.

Тази, засега, по думите му хипотеза, разясни пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Във външната комисия ще бъдат и съответните изслушвания - на министъра на външните работи, например, и така ще отпадне нуждата от специализирания депутатски анкетен орган. Цветанов обаче подчерта, че това е тема, която трябва да бъде дискутирана на първото заседание на анкетната комисия. Очаква се то да бъде след празниците.

Ръководителят на ПГ на ГЕРБ допълни, че съпартиецът му и председател на временния орган Валентин Радев работи по организацията и реда, по който ще работи комисията. Радев, по информация на Цветанов, е провел срещи със съответните институции и в резултат може би ще предложи комисията да бъде закрита. Председателят на ПГ на ГЕРБ смята, че е било добре, първо, да има консултации със съответните институции и след това да се гласува създаването на комисията.

В края на миналата седмица премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г беше категоричен, че от парламентарния анкетен орган няма да излезе нищо добро. Той дори препоръча на Цветанов депутатите да помислят много добре по това, защото, по думите му, работата на комисията единствено ще влоши отношенията на България и с Турция, и с Русия. Премиерът винаги е остър, защото иначе как ще управлява, ако не е достатъчно ясен в принципните си позиции, е отговорът на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1569 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.03.09 | 12:55

3
BOJE PROSTI IM ZA PARALELA- KAKUV SRAM
по случай 3 Март

2016.03.02 | 09:27

2
ТОЧНО НА ВРЕМЕ НАПРАВИХА КОМИСИЯТА ЗА 3 МАРТ, ДА УДАРАТ ПО РУСКО - БЪЛГАРСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ
бобо

2016.03.02 | 09:27

1
ДПС - циганска работа,само ненужки комисии / и заплати/.

Добави коментар

Водещи новини