Зам.-вътрешен министър: Ножът е опрял до кокала

  • 01 март 2016 07:29

  • 1766
  • 0
Зам.-вътрешен министър: Ножът е опрял до кокала
©

Реформите се изразяват не в подобряване на условията на труд в системата на МВР, а в намаляване на социални компенсации на служителите. Няма подобряване на условията на труд. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на синдикат "Огнеборец" Венцислав Станков.

Няма как да се съгласим с този законопроект, дори с части от него. Преобразуване на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в агенция е пренебрегване на проблемите в тази дирекция и абдикиране на политическото ръководство от задълженията му. Това преобразуване няма да има никакъв ефект в подобряване на предоставяне на услугата "пожарна безопасност" на населението, категоричен е Станков.

Промените са сериозно обмислени, не са решение на група хора, които се чудят какво да правят, заяви зам.-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев. Един анализ през годината ни дава основания да мислим, че ножът е опрял до кокала. МВР е структура с много тежка административно разделение. Освен това около 90% от бюджета на министерството отива за заплати. Всичко това ни даде основание за преструктуриране на министерството. Гледаме на това като усъвършенстване, коментира Георгиев.

По думите му, няма да има орязване на заплатите, които ще получават при напускане служителите на МВР, които в момента работят в системата. Тази промяна ще важи само за новопостъпилите служители, обясни зам.-министърът. А и това не е мотивационен механизъм. Човек не постъпва на работа в МВР с мотивацията, че при пенсиониране ще получи накуп 20 или 30 заплати, подчерта Георгиев. С реформата по никакъв начин няма да бъдат намалени доходите на служителите, добави той.

По думите му, всяка една реформа буди тревога в системата, преживява се като нещо много емоционално, затова е добре да се обяснява повече това, което предприема министерството.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1766 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини