Ревизоро: Ведомствените бензиностанции продължават да бъдат без контрол

  • 28 февруари 2016 13:06

  • 2297
  • 6
Ревизоро: Ведомствените бензиностанции продължават да бъдат без контрол
© Булфото (архив)

Поведението на комисията на конкуренцията може да отдадем на предстоящата смяна на цялата комисия или част от нея, както и на желанието хората, които в момента работят, да се харесат в последния момент на управляващото мнозинство.

Това каза в интервю за БНР Емил Димитров – Ревизоро, заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание и член на Комисията по правни въпроси. Според него ведомствените бензиностанции и осем от пристанищата в страната продължават да бъдат неконтролирани за начина на доставка на горива от чужбина. "От година и половина съм в парламента. Още на втория месец им показах заснети албуми, на които има осем пристанища с кораби, заснети в реално време, как разтоварват горива без абсолютно никакъв контрол. Не казвам тези горива по какви цени са придобити, а да не говорим откъдето и са дошли, защото са възможни всякакви трактовки. В следващия момент виждате как ведомствените бензиностанции продават поголовно без да се отчитат и без всякакви измерителни уреди огромни количества горива, които няма откъде да са дошли. Виждаме, че вече и се появяват бензиностанции, които продават на изключително ниски цени, защото те били много така благоразположени към хората. Но от коя рафинерия? Да посочат", призова той. 

"Държавата вложи огромен ресурс, а бизнесът огромни инвестиции, за да направи складове и да сложи измерителни уреди. Обаче десетки митнически складове нямат уреди, осем пристанища нямат контрол. Сега искаме и да отворим сухоземните граници, за да минават цистерни. Огромна заплаха за бюджета е тази комисия да продължава да работи по начина, по който работи, тоест да не контролира, а да се спасява. Огромна заплаха за бюджета е да се отворят границите и да може с декларирано от чужбина да се влиза в България, защото контролната ни система не е в състояние и в момента да обхване морските граници и танкерите, митническите складове, а какво остава и сухоземните граници", каза още Ревизоро.

Димитров коментира, че поведението на бизнесмена Веселин Марешки е продиктувано от политически мотиви. "Желанието за политически живот е решило да намали надценката, но аз се надявам да докаже и коя е рафинерията, за да може цяла България да купува евтини горива", завърши той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2297 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
не син

2016.03.26 | 21:08

6
Марешки е пич, Ревизоро е гъз !

2016.02.29 | 08:50

1
I DVAMATA SA KURVI

2016.03.26 | 21:07

5
Опааа, едно педалче, което е на казан при големите картелни бандити във вноса и продажбата на петролни продукти. Такива като този дрисльо и майките си ще продадат за стотинки, камо ли народа и държавата си.

2016.03.26 | 21:07

4
Този пе....ал ревизоро е най големият лобист. Ха,ха,ха.
Атанас

2016.03.26 | 21:07

3
Аз съм от Бургас и ходя всеки ден да зареждам до Варна,4 часа отиване и връщане..2 часа чакам на опашка..1 час обядвам и за вечеря съм у дома...нищо друго не правя само зареждам при Марешки...напуснах работа да мога да зареждам...сега продавам или разменям Панелката в Изгрев за апартамент в Айтос, да съм по близо до Марешки,вече съм спестил 12 лева да мога да си платя членската вноска в ГЕРБ!!!

2016.03.26 | 21:07

2
Празноглав палячо, на който медиите създадоха изкуствен ореол!

Добави коментар

Водещи новини