БСП: Не само Борисов е обръгнал към куршумите и заплахите, обществото свиква с насилието (видео)

  • 26 февруари 2016 14:45

  • 2258
  • 4
БСП: Не само Борисов е обръгнал към куршумите и заплахите, обществото свиква с насилието (видео)
© Булфото

От БСП настояват за промяна в политиката на МВР и издигане в приоритет на противодействието на битовата престъпност и вандализма. Това заяви в пленарната зала на Народното събрание зам.-председателят на ПГ на "БСП лява България" Атанас Мерджанов в декларация от името на групата.

БСП категорично осъжда варварската агресия и поведение на биячите, заяви той в коментар на инцидента на Околовръстния път в София. По думите му лошото е, че не само премиерът е обръгнал към куршумите и заплахите, а обществото свиква с насилието и дори го оправдава, когато става дума за саморазправа.

Атанас Мерджанов определи избирането на Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. за министър на вътрешните работи като грешен ход на премиера. Подобни грешки се измерват с опасни инциденти и синини от гумени палки, допълни той.

В последната година се появи откровената и обществено осезаема липса на компетентно политическо ръководство на МВР, каза депутатът. Създаде се качествено нова среда за безредие и хаос, в която побойници и крадци триумфират над нормалните хора, посочи той. Според него за цяла година Бъчварова не е съумяла да убеди, че има способност да ръководи МВР, тя не е показала и особено желание за това. Професионалното ръководство също не е на висотата на своите отговорности, допълни Мерджанов.

Според него ръководството на МВР е спряло програмата на предишното правителство срещу битовата престъпност и не е предложило друга. Вместо да засили охраната на границата, отзова командированите полицаи, вместо да се удължава оградата на границата, расте нейната цена, коментира депутатът. Искаме оградата да се вдигне, дори подкрепихме закон това да стане по-бързо, посочи Мерджанов. Той предупреди, че БСП ще възрази остро, ако се реализира идеята на Министерството на отбраната да се обезоръжат войниците по границата.

От БСП предложиха конкретни мерки, за които са готови да съдействат в името на националния интерес: промяна на политиката на МВР, която да издигне в приоритет противодействието на битовата престъпност и вандализма; увеличаване на числеността на гранична полиция; включване на българо-турската граница в обсега на действие на заплануваната нова европейска агенция за гранична и брегова охрана.

Настояваме парламентът да бъде информиран по-обстойно за приоритетите на българското правителството в ЕС, за да не се стига до грешки в превода, каза още Мерджанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2258 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Хан Крум

2016.02.29 | 20:28

4
мерджанов има толкова зъл и ченгеджийски вид, че сигурно сам се мрази като се види в огледалото.
Мохикана

2016.02.28 | 01:27

3
Насилието е нещото срещу, което трябва най-силн ода се борим. Както обществото,така и правителството. Като правим път на насилието, позволяваме и всички лоши неща да ни се случват!
stoiko

2016.02.27 | 10:17

2
Vsj4eski se stremite da se varnete na vlast,samo lazete obstestvoto,po vase vreme nisto ne napravichte na granicata,otkradnachte parite,sega se oplakvate,naroda ne vi vjarva,razpadate se.
kur za boiko analev

2016.02.27 | 09:16

1
i tia kato gerb s tikvata -edni i su6ti goveda

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини