Бургаските общини да отделят средства за стимулиране на летището, предлага РБ

  • 25 февруари 2016 10:54

  • 1430
  • 2
Бургаските общини да отделят средства за стимулиране на летището, предлага РБ
© Novini.bg

Общинските съветници от групата на Реформаторския блок предлагат и останалите общини в областта да отделят средства от бюджетите си, с които да участват във Фонда за стимулиране на полетите от летище "Бургас". През януари Съветът гласува 40 000 лева от бюджета на община Бургас за 2016 година да бъдат отделени за тази цел.

Това съобщиха от пресцентъра на Реформаторския блок.

Експертна група, в която могат да бъдат включени представители на Министерството на туризма, специалисти по авиационен маркетинг или външни консултанти, би могла да определи подходящата дестинация за подпомагане. В момента самолетните линии, по които целогодишно се извършват полети от летище "Бургас", са три - София, Лондон и Москва.

Целта на експертите ще е да посочат четвъртата дестинация, чието обслужване ще е от полза за областта. Тя може да е до държава от Централна Европа, за да се използва като хъб за прекачване на други полети, обясняват още реформаторите. От там добавиха, че по думи на експерти, за развитието на една линия са необходими две години. След това тя става рентабилна.

Подпомагането на този вид дейност от страна на общините е в полза на всички и би могло да доведе повече туристи за областта.

Последвайте канала на

1430 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
008

2016.03.05 | 19:59

2
И защо с нашите пари ще се стимулира частна фирма?Или отново търсите начини да откраднете пари.
007

2016.03.04 | 17:00

1
Значи РБ са креатура на този ,който арендува летището.

Добави коментар

Водещи новини