Данаил Кирилов: Възобновяваме дебата за задължителното гласуване

  • 23 февруари 2016 19:33

  • 1419
  • 2
Данаил Кирилов: Възобновяваме дебата за задължителното гласуване
©

Важно е да има конфиденциалност в част от доклада на КТБ. Важно и как той ще бъде четен. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по правни въпроси в Народното събрание Данаил Кирилов. Припомняме, че докладът на "Аликс партнърс" за фалита на КТБ днес бе внесен в деловодството на парламента с препоръката да се спазят клаузите за конфиденциалност на документа.

По повод предстоящото подписване на меморандум между ГЕРБ и Реформаторския блок Кирилов уточни, че сегашните преговори представляват преглед и актуализация на старото споразумение. Водят се разговори по две основни групи въпроси През тези 3-4 седмици, в които се водят преговори, свършихме доста работа. Разговорите завършиха без особени спорове и политически противоречия, затова лошо ще е, ако някой търси постигане на локални политически цели, коментира депутатът от ГЕРБ.

В коментар за промените в Изборния кодекс председателят на правната комисия посочи, че според него предложението за намаляване на предизборната кампания от 30 на 20 дни е положителна промяна. Дългата кампания води до умора не само у политиците, а и у избирателя. Специалистите казват, че избирателят взема решенията си на по-ранен етап и не му е необходима толкова дълга кампания. В Чехия например предизборната кампания е само 16 дни, обясни Кирилов.

Той добави, че други предложения за промени в Кодекса са изборният ден да започва в 6 вместо в 7 часа и да бъдат махнати номерата на бюлетините.

Кирилов каза още, че на утрешното заседание на правната комисия ще бъдат обсъдени 13 промени в Изборния кодекс, както и ще бъде възобновен дебатът за задължителното гласуване.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1419 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.02.26 | 16:24

2
Да бе,да гласувам задължително за партия,която ми предложите вие (политиците). Егати демокрацията. Ай си.......

2016.02.26 | 16:24

1
toq pedal nqkoi da go grumne...kurva

Добави коментар

Водещи новини