Мартин Димитров: Трябва да има ново мащабно разследване за фалита на КТБ

  • 23 февруари 2016 17:56

  • 2030
  • 6
Мартин Димитров: Трябва да има ново мащабно разследване за фалита на КТБ
©

Прочетох резюмето на доклада, но този подход не е рационален. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от Реформаторския блок Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на по повод доклада на "Аликс партнърс" за фалита на КТБ, който днес бе внесен в деловодството на парламента с препоръката да се спазят клаузите за конфиденциалност на документа.

Минаха почти шест месеца от издаването на този доклад, така че синдиците и Фондът за гарантиране на влоговете би следвало да са предприели досега необходимите действия и докладът да е публичен. Това, което ми се струва най-важно като извод, е, че е необходимо ново мащабно международно разследване по темата. Ако докладът не е даден на прокуратурата, се надявам да получа и отговор от синдиците и Фонда за гарантиране на влоговете защо това не е направено, заяви Димитров.

Вълнуват ни въпросите кои хора източиха КТБ, за да бъдат наказани, и част от парите да бъдат върнати. Казусът не бива да остава поредната голяма тайна на прехода – ако трябва, да има още 10 международни разследвания. По-добре да ги гоним, отколкото нещата да спрат дотук.  Това ще означава някъде другаде, в някой друг сектор да има следващо източване. Мисля, че обществото иска истината и е готово да оказва натиск това да се случи. Следващата стъпка е този доклад да стане публичен, подчерта Димитров.

Депутатът от Реформаторския блок Петър Славов посочи, че не вижда особен смисъл докладът да се дава на секретна секция в парламента, ако той не може да бъде коментиран. Искрено се надяваме да бъде даден публичен достъп на всички до този доклад. Ако съдът постанови това, информацията за всички публични лица може да бъде оповестена,  без да се притесняваш от наказание от 3 до 15 г. затвор, коментира Славов.

При всички тези нарушения не е без значение да се установи кой е източил банката. За мен важно освен да видя самия доклад, да видя и как е поставено заданието на "Аликс партнърс", каза още Петър Славов. По думите му, така може да се разбере имало ли е за цел докладът разкриване на истината.

Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на коментира и темата с цените на горивата, като заяви, че у нас има проблем с конкуренцията в сектора. Очаквам с нетърпение доклада на Комисията за защита на конкуренцията по темата, добави депутатът от Реформаторския блок. Според Петър Славов в основата на решаването на проблема с цените на горивата стои изборът на новото ръководство на КЗК.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2030 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.02.24 | 10:03

6
Докладът ще си остане секретен, защото цялата управляваща върхушка е замесена!

2016.02.24 | 10:03

5
Кога?! Конкретно - дати, план, отговорни лица....?!?! Стига с това :тряябва...

2016.02.24 | 09:24

4
абе Мартинчо нали всички схеми на другаря костов ще излезат на яве бе момче милиони прокурори сидии назначени от него Драгалевския циганин създаде ВИС СИК Мултигруп и после ги изтрепа ти как мисилиш? дали и теб ще те бави?

2016.02.24 | 08:56

2
духаш ли бе?

2016.02.24 | 08:49

1
Първо ми кажи дали е хубаво.
РБ са турци

2016.02.24 | 09:24

3
Този Реформаторски блок е турска сбирщина. Освен партията на Касим Дал и Корман Исмаилов, се очаква и новата партия на Местан да влезе в РБ.

Добави коментар

Водещи новини