Шпионите получават заплата тайно

  • 21 февруари 2016 07:32

  • 2957
  • 6
Шпионите получават заплата тайно
© Novini.bg

Разузнавачите под прикритие ще получават за себе си заплатите, „предвидени за заеманата длъжност или за изпълняваната професия“, на фиктивното работно място, пише в. "Труд".

Ако възнаграждението на фиктивното работно място е по-ниско от това, което биха вземали в Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР), разликата и осигуровките върху него ще бъдат превеждани по сметка в агенцията. Това е записано в проекта за правилник за прилагане на закона за ДАР.

Все пак в специални случаи шпионите може да се разделят с част от заплатата прикритие: ако е по-висока от тази, която вземат в ДАР. В наредбата е записано, че служителите на агенцията могат да са под прикритие в държавната администрация, във фирми или да изпълняват свободна професия. Шпионите ще получават и отпуските, които се полагат на „работните“ им места, а ако те са по-малки от тези в ДАР, ще могат да си ползват разликата след излизане от прикритие. Пенсионирането обаче ще става по правилата за ДАР.

Разузнавачите могат да учат и висше образование, дори и в чужбина за сметка на агенцията, ако председателят реши, че ведомството му има нужда от това. Докато са студенти, агентите имат право на отпуск. След като завършат, те ще са задължени да служат от една до три години.

В ДАР няма да бъдат наемани пенсионери, дори и военни. За започване на работа е нужно удостоверение от районния психодиспансер, но ще минават и проверка на психологическа пригодност.

ДАР бе създадена в началото на тази година, като бе преобразувана Националната разузнавателна служба. Контролът върху нея вече няма да е в правомощията на президента, а на Министерския съвет.

Последвайте канала на

Novini.bg
2957 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.02.22 | 10:20

6
Хаховски отрепки --в никакъв случай , веднага ще изпеят всичко на алкашите за рубли !
Светлин Методиев -към Атака надупен

2016.02.21 | 14:34

2
А аз получавам заплатата си ,отзад и в натура !
Пари на вятъра !

2016.02.22 | 10:19

5
Познавам един такъв селски БОКЛУК ! Пише доноси за 400лв. на седмица ! Безмислени брътвежи,породени от комплексарщината му !

2016.02.22 | 10:19

4
От редактор в главен бг вестник знам, че сред колегите му има такива, на които им се плаща в ДОЛАРИ да плюят по Русия и да настройват обществеността проамерикански и русофобски. Стар приятел ми е, съвсем отговорно ми го каза
ВАЖНО!

2016.02.21 | 17:53

3
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
100

2016.02.21 | 14:34

1
Верно ли бе?

Добави коментар

Водещи новини