Бойко Борисов: Не водя войни с никого

  • 19 февруари 2016 21:26

  • 3306
  • 24
Бойко Борисов: Не водя войни с никого
© Министерски съвет

Извинявам се, ако видът ми не свеж, но от снощи работим цяла нощ, днес цял ден и продължаваме. Проблемът не е само Великобритания, а и бежанската криза. Европейският съюз е на кръстопът. Не искам да бъда черноглед, но най-вероятно няма да намерим решение и тази нощ.

Това каза от Брюксел за предаването "Панорама" по БНТ премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Аз не влизам във война с никога. Винаги съм имал принципни позиции. Най-важното за мен е да ми е чиста съвестта и решенията на правителството да са прозрачни. Изговориха се много спекулации и глупости по тази тема, но мисля, че постъпихме добре, коментира той горещата тема от последните дни със спрените обществени поръчки. При предишното ми правителство драстично изпреварвахме Румъния. Сега съдебната реформа е в ход. С малко по-бързи действия, убеден съм, че парламентът ще приеме бързо съдебните закони, и темата за мониторинговия механизъм ще отпадне. В абсолютно всичко друго сме по-напред от Румъния. Сигурен съм, че за половин година ще успеем да ги задминем и в съдебната система. Искам да благодаря на младежа от Лондон. Искам съвестта да ми е чиста и за това взех решението да прехвърля всички обществени поръчки, за които има съмнения, по новия закон. Всяка една процедура трябва да бъде толкова чиста и прозрачна, както поръчките, които правим с европейски пари. За това съм се разбрал и с Томислав Дончев, разкри Борисов.

Нито един човек, от нито една държава, от нито една институция, не ми е направил забележка за спрените процедури. Напротив. Имаме пълната процедура на всички Брюксел. Има една приказка: По-добре късно, отколкото никога. За това искам да благодаря на всички, които изпращат сигнали. Веднага разпореждам проверки и действаме. Такъв е случаят и с летище София. Интересът към България расте. Инвестициите се увеличават. В Брюксел са очаровани от борбата с корупцията, която водим. Много сме амбицирани и благодаря на колегите от прокуратурата. Ежедневно провеждаме акции срещу контрабандата и корупцията, категоричен беше министър-председателят.

Всички спрени поръчки бяха по стария закон. Действията ни са абсолютно законни. Това, което казах в Прага е, че почти целият ни бизнес си е направил телевизии, електронни медии или вестници. Никога, никой от правителството не се е обаждал на някой журналист. Нямам никакво намерение да отиваме на предсрочни избори. Видяхте и днешния вот на недоверие. Единствено ГЕРБ имат полза от предсрочни избори, но няма да го направим. Няма да се кандидатирам и за президент. Вместо да даваме 50 млн. за избори, по-добре да ги дадем на пенсионерите за Великден. Амбицирани сме с всички министри да работим здраво и да постигаме успехи, зарече се Борисов.

Турция ни е съсед. С Реджеп Ердоган се чувам по-рядко, отколкото с Ахмет Давутоглу. Когато той беше в София, поканих и Лютви Местан на срещата, за да каже, че отношението към българските турци в България е прекрасно. Български турци вече има на много места в държавната администрация. Разговорът ми с Давутоглу беше много полезен и стана ясно, че не трябва да има никакви намеси във вътрешните работи. Ние обичаме всички етноси и те са равнопоставени. Не искам да преекспонираме желанието на Турция да има влияние върху някои български партии. Някои партии имат по-топли връзки с Русия, други с Турция, трети със САЩ. Не искам да се спекулира и да се пишат жълтини за влияние на Анкара. Разговорът ни с Давутоглу беше много ясен. Към момента от Турция ни отговориха, че нямат официален коментар относно забраната за влизане в страната на Ахмед Доган и Делян Пеевски, разкри премиерът.

Незабавно трябва да се затворят външните граници на ЕС. Пагубно е да се изграждат огради във вътрешността на ЕС. Така няма да подлъгваме огромни маси от хора. Аз още преди 6 месеца предупредих, че ако не затворим границите, още стотици хиляди мигранти ще дойдат в Европа. Това ще доведе до паника и ръст на националистическите партии. Аз съм солидарен с Европейския съюз, а не с Виктор Орбан или Ангела Меркел. Всички са солидарни с България относно проблемите на българо - гръцката граница. Гърция бере плодовете на популизма на СИРИЗА и на Алексис Ципрас. Поздравявам нашите шофьори за действията им. Това, което правят гръцките фермери, е недопустимо, завърши Борисов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3306 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар

2016.02.28 | 18:47

24
Който вярва на сикаджията бойкооглу е балък
БОЙКО ПЕДЕРАСА

2016.02.28 | 18:47

23
TAPA KURVA
до екипа на новини

2016.02.28 | 18:47

22
Сложете му фес и тогава го показвайте в новините!

2016.02.28 | 18:47

20
Ей, много е прост тоя пехливанин и нагъл, как го избрахте бе хора?!?!
една каруца лумпени

2016.02.28 | 18:47

21
Никой не го е избирал тоя прост селтак.Просто си копува изборите с крадените милиарди !

2016.02.28 | 18:47

19
Боко ,защо няма гърци и цигани в правителството ти ? Защо има само фесове ? Рода ли са ти ? И от коя страна .отпред или отзад ?

2016.02.28 | 18:46

18
Това са необходими воини , мафията с добро няма да ти отвърне , смело напред .
Г

2016.02.28 | 18:46

17
ПАВЛОВА ИМА ДОСТА НЕЗАКОННИ ПРОЦЕДУРИ! 40 Милиона на приятели и дори има наглост да подпише договори! Метла трябва!

2016.02.28 | 18:46

16
Колко милиарда заеми изтегли, и колко още смяташ да изтеглиш? Нали 1 милиард, теглен от Орешарски, беше за теб убийство! Нали правнуците ти щяха да го изплащат! А кой ще изплаща твоите заеми и къде потънаха парите?

2016.02.22 | 14:47

15
Когато Орешарски изтегли 1 милиард, Бойко го разпъна на кръст, а сега тегли 30 милиарда! Що за клоун е той?
гошо

2016.02.21 | 22:59

14
Верваме ти ама за всеки случай мини един ПОЛИГРАФ с директно излъчване по всички национални медии/те няма да откажат/.

Добави коментар

Водещи новини