Кунева свиква национална среща за сигурността в училищата (видео)

  • 19 февруари 2016 13:51

  • 1461
  • 1
Кунева свиква национална среща за сигурността в училищата (видео)
©

Все по-често ставаме свидетели на случаи на саморазправа на родители с ученици. Това каза по време на парламентарния контрол депутатът от Реформаторския блок Антони Тренчев.

Той се обърна с въпрос към вицепремиера и министър на образованието Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 има ли училища, в които няма физически охранител и предвижда ли МОН въвеждане на общи стандарти за охрана с цел подобряване на безопасността в българските училища.

Кунева посочи, че случаите на саморазправа предизвикват тревога. Образованието няма как да е изолирано от външната среда – ако там има насилие, няма как да няма и в училищата. Това не означава, че няма да настояваме за подобряване на сигурността, подчерта тя.

Образователният министър съобщи, че общо училищата у нас са 2555, като 1400 са с осигурена физическа охрана, 837 са без охрана, а 306 са с частична охрана. Във всички области са предприети мерки за подобряване на безопасността, пропускателния режим, изготвяне на график на дежурства на охранителите и засилен контрол на изпълнението на задълженията им, работи се в посока по-голяма осветеност на училищните дворове, посочи Кунева, като подчерта, че изпълнението на тези мерки е отговорност на общините, но образователното министерство също се ангажира да съдейства.

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 съобщи, че през март ще бъде проведена Национална среща по въпросите на сигурността в училищата, в която ще вземат участие представители на ДАНС, на МВР и на общините. Ще обсъдим и възможността за общи стандарти за сигурността, разкри министърът на образованието.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1461 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.19 | 18:49

1
Залата е празна!!! Е, то кой го интересува образованието, нали не е биг брадър или някое от тия дришливи пумии - не е важно за масата

Добави коментар

Водещи новини