Жаблянов: Сегашното положение на гръцката граница е резултат от непоследователната ни външна политик

  • 19 февруари 2016 10:05

  • 1404
  • 3
Жаблянов: Сегашното положение на гръцката граница е резултат от непоследователната ни външна политик
©

Сегашното положение на гръцката граница е резултат от непоследователната външна политика на България. Това каза от парламентарната трибуна народния представител от ПГ на БСП лява България Валери Жаблянов, по време на дебатите по Решение за приемане на Декларация във връзка със задълбочаващата се криза на българо-гръцката граница, предизвикана от блокадите на гръцки фермери.

„Приоритетите на външната политика са ориентирани към постигане на брилянтни отношения с Брюксел, в полза на все по-пълно усвояване на така наречените фондове”, посочи Жаблянов. По думите му, няколко седмици българските институции и частни предприемачи са изправени пред проблем, който не се разглежда в неговата цялост.

„Тази декларация е изключително навременна. Струва ми се, че трябваше да бъде приета по-рано. Тя ще получи подкрепата, с основание, на целия български парламент и на БСП. В същото време, трябва да си дадем ясна сметка за причините, които доведоха до сегашното състояние на българо-гръцките отношения”, коментира още Жаблянов.

Последвайте канала на

Калина Христова
1404 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2016.02.21 | 01:22

3
Докога българският народ ще търпи комунистите от БСП, турците от ДПС и подлогите на Сидеров да дестабилизират България? Тези национални предатели биват финансирани тайно от Русия. Те обслужват руски интереси. Това са жалки национални предатели-терористи и трябва да бъдат съдени за предателство към България. България над всичко!
ааааааааа,

2016.02.21 | 01:21

2
а, до кога ще търпи мизерниците от ГРОБ?
Джани

2016.02.21 | 01:21

1
По всичко си личи, Че Бойко прави всичко само и само, за да се хареса на Бриюксел. Ако получим еврофондовете, джобовете на Борисов ще се напълнят с много пари...какво му пука на него за проблема с българо-гръцката граница?!

Добави коментар

Водещи новини