Парламентът избра новите 10 инспектори в Инспектората към ВСС

  • 18 февруари 2016 11:27

  • 2136
  • 2
Парламентът избра новите 10 инспектори в Инспектората към ВСС
© Булфото

Парламентът избра десет съдебни инспектори от общо 19 кандидати за Инспектората към Висшия съдебен съвет /ВСС/. Това са Александър Мумджиев, Генади Георгиев, Игнат Георгиев, Лидия Стоянова, Любка Кабзималска, Любомир Крумов, Мария Нейкова, Стефка Мулячка, Теодора Нинова и Юрий Кръстев. При гласуването в пленарна зала те получиха необходимото мнозинство от минимум 160 гласа.

В посочения срок от народните представители бяха внесени 20 предложения за кандидати за инспектори в Инспектората към ВСС. По-късно една от кандидатурите - на Мая Сотирова Кипринска-Гьошева, беше оттеглена от вносителите от "БСП лява България".

Преди гласуването на кандидатите днес от ГЕРБ поискаха поименна проверка, която установи, че в пленарната зала има необходимото квалифицирано мнозинство от две трети от народните представители, за да се премине към избор на съдебни инспектори.

Генади Георгиев, Лидия Стоянова, Любомир Крумов и Юрий Кръстев са издигнати от депутати от ГЕРБ, Игнат Иванов - от Реформаторския блок, Мария Нейкова - от Патриотичния фронт, Теодора Нинова - от АБВ, Стефка Мулячка - от "Български демократичен център", Александър Мумджиев е предложен от "БСП лява България", а Любка Кабзималска - от доскорошния председател на ДПС Лютви Местан. От "Атака" не са издигнали свой кандидат.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2136 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.02.18 | 16:45

2
Добре, избрали са ги, и какво от това, не е ли само една игра. От колко години престъпността у нас не спира, даже нараства, какво ме топли че периодично избират разни съдии, върховни съдии и инспектори, всичко е само една игра, щом няма резултати никакви.
бобо

2016.02.18 | 16:45

1
И какво точно ще работят тези инспектори ? Някой може ли да ми отговори ?

Добави коментар

Водещи новини