Нинова: Управляващите лъжат, мажат и крадат, а народът ще плаща нов заем (видео)

  • 18 февруари 2016 08:37

  • 3905
  • 12
Нинова: Управляващите лъжат, мажат и крадат, а народът ще плаща нов заем (видео)
©

Битката за лидерския пост в БСП все още не е започнала. Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на ПГ на "БСП лява България" Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по повод появилата се вчера информация, че тя ще е основният кандидат за лидерския пост на левицата на Конгреса на 7 и 8 май.

Тя уточни, че не е взела решение дали да се кандидатира за поста и добави, че решението й ще зависи в голяма степен от това дали ще получи номинации от структурите на левицата в страната.

Всеки лидер трябва да си поставя една задача – след мандата хората да кажат, че живеят по-добре, отколкото преди това. Всичко останало са средства за постигане на тази цел, посочи Нинова, но отказа да даде персонална оценка на председателя на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

БСП е алтернатива на сегашното управление. Те предлагат да се запазят сегашните данъци, ние предлагаме въвеждането на прогресивен данък, те предлагат дуално обучение, ние предлагаме професионално. Във всяка сфера имаме алтернативи. Защо хората не усещат това – вероятно причината е в самите нас, в комуникацията ни с обществеността, а и в отразяването ни от медиите, посочи Нинова.

По думите й, в перспектива лявото трябва да върви заедно. Не знам кога това ще се случи, защото сега част от тези проекти в момента участват в дясното управление. Смятам, че БСП би трябвало да подаде ръка на тези леви проекти, би трябвало да бъдем водачът на това ляво, заяви Нинова.

Според нея по време на вчерашното обсъждане на първия вот на недоверие срещу кабинета "Борисов" 2 на тема здравеопазване властолюбието е победило разума. Сметката ще я плати народът. Нито един от смислените въпроси не получи смислен отговор. Министърът се държа арогантно, самонадеяно и самодостатъчно, подчерта зам.-председателят на ПГ на "БСП лява България".

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за коментира и темата със спрените обществени поръчки за над 1 млрд. лв. Управляващите лъжат, мажат и крадат, а народът ще плаща нов заем. Казват, че поръчките са абсолютно законни – тогава защо се прекратяват? Казват, че има съмнения за корупция – тогава защо тези поръчки не са в прокуратурата? Тук обвинението, че предишните са виновни не важи, те са си сключвали договорите. Вчера чух регионалният министър Лиляна Павлова да казва, че ще взимаме нов заем за АМ "Хемус". 16-те млрд. ще станат 17, ако отново направят поръчка, коментира социалистката.

По думите й, за спирането на обществените поръчки е оказан натиск на премиера отвън, може би от Европейската комисия. Може би му е казано: "Виждаме, че покровителстваш корупция, но така няма да стане", заяви още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3905 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2016.04.09 | 19:27

12
Сефте ,ни крадът !Един милион от народа ,избрал Боко са задоволени ,другите вълци ги яли !Не сме народ ,мърша сме !И принципа на Вуте ,важи и за държавата !

2016.04.09 | 19:27

9
Червен овчи мозък -- и това грозилище ще сменя Миков ! Жална и майка на сектата БСП !
аз

2016.04.09 | 19:27

11
То тя няма как да е по-зле от него! Всъщност - едва ли може да се намери някой, който да е по-зле от него! Но от нея очаквах повече! Очаквах реализъм, анализ на състоянието и т.н. За съжаление - виждам, че и тя почва същата песен! Само те били алтернатива и други глупости! Бягане от отговори! Ако не иска да даде ясни и честни отговори на проблемите на БСП - по какво се различава от досегашните?! Ако не ги вижда - тогава трагедията е наистина пълна! За да повярват хората, че са скъсали с мафията - трябва ясно да го покажат!

2016.04.09 | 19:27

10
Е ,кравите имат с 250 грама ,по -малко от овцете , честито !
курнелия

2016.04.09 | 19:26

7
Няма Мая, куРнелия я замества...

2016.04.09 | 19:27

8
Кур нелия в задния ти двор ,педерастко !
sh

2016.04.09 | 19:26

5
Посаден е мазен КоР на Нинова в задния двор!!

2016.04.09 | 19:26

6
На Нинова ,добре ,ама ти ,какво ти стърчи от д-то !Черен шпек ли е това !
aaa

2016.04.09 | 19:26

3
Аз пък съм за теглене на заеми , америка като имат толкова голям външен дълг да не живеят хората зле там.
бббб

2016.04.09 | 19:26

4
Мандрата ще свърши и тогава ще пасат тревица ,кравите !
Мохикана

2016.04.09 | 19:26

2
Права е Нинова, сега не могат да си измият ръцете с предишните, както обикновено обичат да правят. Ако има незаконни поръчки, то нека идат в съда! Но Бойко пак върти мръсни игрички!

2016.04.09 | 17:45

1
Един от малкото политици мъже.

Добави коментар

Водещи новини