Към момента няма задействена процедура за охрана на Мартин Димитров, обяви главният секретар на МВР

  • 17 февруари 2016 20:05

  • 1332
  • 0
Към момента няма задействена процедура за охрана на Мартин Димитров, обяви главният секретар на МВР
© Булфото (архив)

Охрана на народен представител би могла да бъде дадена по Закона за НСО, такава процедура към момента не е задействана.

Това каза в Шумен главният секретар на МВР главен комисар Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в в отговор на журналистически въпрос, свързан с информацията, че спирачките на колата на депутата от РБ Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на са били срязани, предаде БТА. Костов присъства днес на отчета за дейността на ОД на МВР-Шумен за 2015 година. "Колегите са извършили вече процесуално-следствени действия. От тук нататък всеки коментар, на който и да е участник в наказателния процес, без това да е санкционирано и съгласувано с наблюдаващия прокурор, е престъпление по действащия НПК", коментира главният секретар на МВР.

"Общественият интерес е важно нещо, но няма по-важно от това да се стигне обективната истина и да се въздаде възмездие. Тук често, за съжаление, тези две цели не кореспондират", заяви Костов.

Оценката за работата на шуменските полицаи е положителна. ОД на МВР - Шумен, е на девето място по разкриваемост на престъпленията и на 11-то място като натовареност сред останалите областни дирекции на полицията в страната, допълни главният секретар на МВР.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1332 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини