В НС ще правят комисия, която ще проучва твърдения за намеса на Русия и Турция във вътрешната ни пол

  • 17 февруари 2016 14:57

  • 1587
  • 6
В НС ще правят комисия, която ще проучва твърдения за намеса на Русия и Турция във вътрешната ни пол
©

Предложение за създаването на Временна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с твърдения за намеса на Руската Федерация и Република Турция във вътрешната политика на Република България внесоха в деловодството на НС 72 народни представители, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

При проведените по инициатива на ДПС консултации за необходимостта от създаването на такава комисия беше постигнато широко съгласие между представителите на системните партии в Парламента. Народните представители се обединиха около обстоятелството, че създаването на подобна комисия се налага, поради разгласените през последните седмици в публичното пространство, в т.ч. и в медиите, факти, обстоятелства и твърдения за намеса на определени официални представители (политици, дипломати и др.) на Република Турция във вътрешнополитическия живот на страната.

В мотивите се казва, че са публикувани информации за оказван натиск върху български политици, партийни активисти и представители на местните власти във връзка с дейността и решенията на български политически партии. От друга страна паралелно с това се появиха и упорито се разпространяват твърдения, че определени български политически партии системно прокарват в българския обществено-политически живот интересите на Руската Федерация и са се поставили в услуга на тази държава. Тези твърдения с основание будят тревога сред българското общество и поставят сериозни въпроси, свързани с националната сигурност, суверенитета и независимостта на вътрешната политика на Република България, се казва още в мотивите на вносителите.

„От висш държавен интерес е час по-скоро всички факти и обстоятелства, свързани с горепосочените твърдения да бъдат обстойно проучени и да бъде разкрита цялата истина относно тяхната достоверност. Това може да бъде постигнато чрез създаването на една временна парламентарна комисия, която да изиска и събере цялата налична информация и изслуша представители на всички компетентни органи (МВР, МВнР, службите за сигурност и др.).“, гласи предложението, внесено в НС. Вносителите предлагат Временната комисия да се състои от 16 народни представители, по двама от всяка парламентарна група, избрани на паритетен принцип за срок от 2 месеца.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1587 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.03.07 | 21:25

6
А КРАВАРСКАТА НАМЕСА, ВЕ ОЛИГОФРЕНИ?

2016.03.07 | 21:25

5
За какво мешате РУСИЯ в тъпите ви игрички !!!!
бобо

2016.03.07 | 21:25

4
Само безсмислени комисии създавате.Не пропускайте и директната американска намеса тогава.
А НАМЕСАТА НА САЩ?

2016.03.07 | 21:24

3
ХАХА... СМЕШНИЦИ, 26 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ ИМА НЕ НАМЕСА А ДИРЕКТНО УПРАВЛЕНИЕ ОТ САЩ

2016.02.19 | 05:48

1
ХАХА... РУСКА НАМЕСА... ХАХАХА

2016.02.19 | 05:48

2
туй са издействали предателите - туркофили да се добави... :))

Добави коментар

Водещи новини