Ковачка: И за доверието, и за недоверието трябват доказателства

  • 17 февруари 2016 10:35

  • 1058
  • 0
Ковачка: И за доверието, и за недоверието трябват доказателства
©

Публичният дебат за здравната система е необходим, особено днес, когато осъзнаваме връзката между здравната и икономическата система. Това каза от парламентарната трибуна съпредседателят на ПГ на БДЦ Красимира Ковачка по време на дебата по вота на недоверие срещу правителството на тема здравеопазване.

Доверието се нуждае от доказателства, но обратното важи с още по-голяма сила. Недоверието трябва да се подкрепи с доказателства. Мотивите са необосновани, свързани са с хипотези и предположения, посочи тя.

Преувеличени са твърденията, че здравната карта ще доведе до намаляване на болнични легла. Тя ще доведе до предсказуемост в системата. През последната година бяха променени и основни здравни закони. Влизането в сила на наредбите по тях ще даде тласък на здравната реформа, заяви съпредседателят на ПГ на БДЦ.

Трябва да гледаме напред. БДЦ винаги е поставяла стабилността на първо място. Стабилността е необходимо условие за продължаване на реформите. Затова ние ще гласуваме "въздържал се" на този вот. Надяваме се Министерството на здравеопазването да продължи реформата, каза още Красимира Ковачка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1058 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини