БСП: Москов ще остане в историята като ликвидатор на здравеопазването

  • 15 февруари 2016 07:39

  • 2449
  • 12
БСП: Москов ще остане в историята като ликвидатор на здравеопазването
©

Здравният министър една година прави ПР мъгла. Това каза д-р Емил Райнов от коалиция "БСП лява България" в ефира на БТВ.

Министърът не е на този поста да си свърши работата, а да направи здравеопазването по-приветливо за пациентите. Всяко едно нещо, което пипне в здравната система се превръща в хаос, добави той.

Колегата му от Реформаторския блок д-р Валентин Павлов бе на противоположното мнение. Според него една година екипът на министър Москов се опитва да подреди хаоса, създаден в здравната ни система. „Това е всяване на страх и ужас. През последната една година се приеха два основни закона, един куп наредби и нормативни актове. Благодарение на това реформите вървят. Това, че на 5 депутата не им харесва скоростта, с която вървят реформите, си е техен проблем“, добави той.

В момента болниците за пореден път имат лимит. Задава се нов хаос от 1-и април, изрази опасенията си д-р Райнов.

Според д-р Павлов обаче след 1 април здравеопазването ще е по-достъпно за българския пациент и българския лекар. По думите му едва сега рамковото споразумение ще засегне и сферата на денталната медицина. „За първи път българския пациент ще има право на трета дейност. Нека да изчакаме 1 април, когато ще се подпише договорът между НЗОК и БЛС“, призова Павлов.

Емил Райнов добави, че колкото повече Петър Москов стои в коалицията, се повишава шанса за падане на правителството. „Той е воденичен камък на правителството“, увери Райнов. „След този вот на недоверие вината ще е изцяло на премиера, ако го остави на поста“.

Депутатът от РБ го упрекна, че се опитва да всее нова паника. „Ние видяхме създаването на паниката с ваксините, сега се опитват да направят същото с лекарите“. „По времето на БСП хора, които не са посещавали болници, са били лекувани по клинични пътеки. Това ли искаме? Българският лекар иска да работи и да прави медицина, за да помага на своите пациенти“.

Здравната карта не е нищо ново. Тя показва разпределението на средствата в болниците. Москов не осъществи контрола на болниците. Не свърши това, за което е назначен. Щом във всичко вижда световни конспирации за неговото сваляне, значи се е откъснал от реалността. Това е димната завеса на министър Москов, предупреди д-р Емил Райнов.

Той припомни думите на министъра на здравеопазването, че е бил омерзен от атаките срещу ваксините. „Но омразата замъглява мозъка и не е добър съветник. Много политици не виждат смисъл в това, което прави министър Москов. Притеснявам се, че той ще остане в историята като ликвидатор на здравеопазването, а не реформатор“, завърши депутатът от БСП.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2449 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
аман от крадци в медицината

2016.02.19 | 09:01

12
Темида педупреждава кротко .. МЕд мафията няма нищо общо со Здравеопазването..

2016.02.16 | 21:13

11
Не говорете глупости, вижда се че нямаме здравеопазване от много години, така че каквото и да направи Москов няма да е по лошо от досега, а може пък да стане по добре...

2016.02.15 | 13:17

2
Кражбата на 40 милиона ,не е лошо !Лошото е че на теб ти дават среден пръст !

2016.02.16 | 21:12

10
Червени Боклуци и Опорните им точки !

2016.02.15 | 11:57

1
Опорната точка е точно отзад ,където те клесат ,педалчо !

2016.02.16 | 21:12

9
Тези които се опитват нещо да променят точно те ви пречат на вас. На вас ви трябват мижитурчици че лесно си ги манипулирате и да си крадете спокойно.

2016.02.16 | 21:12

7
Май искате да кажете че при вас имаше здравеопазване ли?. И полицията при вас е вършила некаква работа ли? И при вас парното ни е било евтино и не сте знаели че плащаме зградна ин. и съдеха хора със спряно парно да плащат грешни праи?. Абе вие от Марс ли падате.
Марсианец

2016.02.16 | 21:12

8
А ,много ми харесва ,с това темпо след 20 години няма да остане и един човек във България !
мислещ

2016.02.16 | 21:11

5
Москов ще остане в историята като ликвидатор на СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО БЕЗПЛАТНО И ДРУГОТО ПРАВИТЕЛСТВЕНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ - ДА НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД, А ИМАШЕ, НО САМО ЗА ЕДНИ....

2016.02.16 | 21:11

6
Мислиш ,с д-то си ! Ти или си платена к.урва или нямаш акъл !При Тато имаше здавеопазване ,сега има само крадене !
Разберете

2016.02.16 | 21:11

4
България никога няма да се оправи, да тръгне напред, докато има немислеща инатлива опозиция, която един път не сме чули да каже ДА в името и благото на народа. Това са партии ОРЕЛ,РАК и ЩУКА, а трябва да се обединят, да ходят на работа всеки божи ден, да мислят за народа, а не как да си вдигат заплатите....
Покаказател!

2016.02.16 | 21:11

3
Щом московските слуги реват, значи че това е пътя на БЪ Л Г А Р И Я !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини