Караджов: Дори Цветан Василев да се върне в България, едва ли ще бъде оставен да проговори

  • 12 февруари 2016 18:46

  • 2516
  • 8
Караджов: Дори Цветан Василев да се върне в България, едва ли ще бъде оставен да проговори
©

Статистиката, която беше изнесена за хората, имали пари в КТБ означава, че много хора от властта са имали апетити към КТБ. Те са били крайно наивни да смятат, че това е банка. Тези спестявания на тези публични лица е редно да бъдат проверени и това да стане публично. Това каза депутатът от РБ Гроздан Караджов в предаването "Още от деня" по БНТ.

Той добави, че това е била финансова пирамида.

„Аз съм съгласен с казаното до тук, но искам да допълня, че е интересно да видим какво правеха парите на държавата в КТБ. Очевидно управляващите са я имали за стабилна банка. В противен случай нямаше да държат 1 милиард лева вътре. Това каза депутатът от БСП Георги Свиленски.

Той припомни, че най-големи влогове на държавни средства е имало през време, в което е управлява ГЕРБ. Той припомни, че „Топлофикация – София“ е имала в КТБ 90 млрд. лева, докато дружеството не е можело да си плати дълговете. По думите му това е станало със знанието не само на изпълнителния директор, но и на хора на много по-високо ниво.

Според Караджов тези списъци ни дават бройката на публичните личности, които са имали пари в КТБ, всичко останало е в света на спекулациите. „Това са реални пари, които са били внесени в тази банка, но тези вложители не са виновни за фалита на пирамидата“.

Той посочи, че в един момент е имало свръх много пари в банката и е трябвало да се раздават необезпечени кредити, за да се скрие това. Именно заради това разследваща фирма е била допуснала с една година закъснение. Въпреки това тя е успяла да опише схемата на източване, смята Караджов.

Според Свиленски съществува законодателен проблем да се отвори първия одитен доклад за КТБ. „Подкрепяли сме всяка една законодателна инициатива за разкриване на истината“, увери той.

В този момент Гроздан Караджов го прекъсна с думите: „Имахте достатъчно време да разкриете това по времето на управлението на Орешарски“. По думите му БСП носи отговорност за фалита на КТБ.

"Не ме дърпайте за езика", избухна Свиленски. „БСП има най-малка вина за фалита на КТБ и последвалите събития след това. Там е ясно кои хора са получавали пари от банката. Правителството на Орешарски постави началото да бъдат осигурени парите на хората, които имаха влогове в КТБ. Сега тези списъци излизат, за да не можем да видим реалните проблеми на обществото. Държавата се тресе, а ние си говорим за неверни тези“, посочи левият депутат.

Съзнателни са само усилията да се разтегне във времето истината за КТБ“, заяви Караджов. Той призова да се публикуват имената на кредитополучателите, а не само на вложителите в банката. „Трябва да се видят рисковите кредити и къде са отишли парите. Ако тези архив се отворят истината ще потече като река. Не вярвам вече на нашите служби, а на това което хората знаят и могат да допринесат за това истината да излезе наяве“.

Караджов не мисли, че дори Цветан Василев да се върне в България, едва ли влиятелните кръгове щели го оставят да проговори. Той се аргументира: „Като виждам какви интереси са били вплетени в тази банка, не мога да гарантирам нищо на никого. Първо трябва да направим всичко възможно да върнем парите“.

Депутатът от БСП призова: „Да дадем основание да излезе истината и да не допуснем да се случи отново. Явно следващата изненада ще е друга“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2516 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2016.02.15 | 17:18

8
Гроздане как да проговори Цветан Василев като твоя началник Костов го застави щерка му да Консултира КТБ срещу 300 000 лв туй дете Костовата щерка? и едни 700 000 лв с преференциална лихва на името на другаря Костов

2016.02.15 | 17:18

7
абе Гроздьо Просташки Бай Ганьо абе Демократи за Силна България ДСБ сичките им пари в КТБ бе Само дето Рада Дълбоката не знаела абе сини комунисти кого лъжете вие бе боклуци с боклуците?какво да каже Цветан Василив?

2016.02.15 | 17:18

6
Иван Костов - Главата на Октопода Шефа лично назначил Алексей Петров в ДАНС! Политик-лъжец-убиец-наглец номер 1 Копанарския циганин Иван Костов

2016.02.15 | 17:18

5
Гроздане бъркате ли си с Рада Дърбоката по дупките бе селяндур със селяндурите? с колко пари изгоряхте в КТБ ДСБ и гуруто ви Костов ? хахаха Реформаторска мърша

2016.02.15 | 17:18

4
Това грозно същество, Грозданчо едновременно е тъп и глупав!

2016.02.13 | 12:21

2
Истината е, че сме мафиотска държава!

2016.02.13 | 14:15

3
БЪЛГАРИЯ Е ДЕМОКРАТИЧНА, А ВИЕ СТЕ МАФИОТСКА.

2016.02.13 | 08:17

1
Откачалки никога не излизат от лудницата. Сега се издаде че си избягал и внимавай за колата с "жълти" пациеннти

Добави коментар

Водещи новини