Методи Андреев: Наказанието ми е дълбоко политически мотивирано

  • 10 февруари 2016 09:53

  • 1520
  • 2
Методи Андреев: Наказанието ми е дълбоко политически мотивирано
© Булфото

"Не е имало кадруване, но е имало натиск от моя страна да бъде направена прословутата проверка, която завърши катастрофално за цялото ръководство на РПУ-то и там има заведени редица тежки наказателни разследвания", заяви за БНР депутатът Методи Андреев, станал първият наказан депутат за неетично поведение.

"Друг е въпросът, че самият тогавашен шеф на ОДП-то, който всъщност произнесе обвинението, беше поканен в комисията и там безочливо излъга, защото на въпроса ако той се е чувствал от мен принуждаван и притискан, защо не е сезирал министъра или своето ръководство. А той излъга, като каза, че е говорил с главния секретар на МВР. Направена от мен проверка показва, че няма такова нещо.

Това е първият случай на наказан депутат за неетично поведение, но това е и първият и единствен случай, при който главният прокурор изпраща писмо до Народното събрание извън случая, който е указан точно и ясно в правилника за организация и дейността на Народното събрание", заяви той.

Според Методи Андреев самото изпълнение на поръчката на главния прокурор е било дълбоко политически мотивирано. Той вижда причина за наказанието му в публичната му подкрепа на гражданската инициатива „Правосъдие за всеки“ за реформа в прокуратурата: Позицията на „Правосъдие за всеки“ трябва да бъде проучена и обсъждана, има своето основание особено сега след изобличителния доклад на Европейската комисия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1520 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гошо

2016.02.15 | 18:29

2
На първо място е от природата.

2016.02.15 | 18:29

1
Toja gol ohliov e dolen predatel na rod i rodina, a che e nakazan ot maikata priroda e mnogo vjarno!!!

Добави коментар

Водещи новини