Бъчварова: Надявам се цялото общество да усвои примера, който дават пожарникарите

  • 09 февруари 2016 11:15

  • 1820
  • 1
Бъчварова: Надявам се цялото общество да усвои примера, който дават пожарникарите
© Булфото

Надявам се примерът, който пожарникарите и доброволческите отряди дават, да бъде усвоен от цялото ни общество. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. по време на церемонията „Пожарникар на годината - 2015 г.“.

„За мен е чест и изключително вълнение да присъствам на тази церемония и да видя очите и лицата на хората, които направиха толкова много през изминалата година, които правят толкова много в ежедневната си дейност, с което помагат на МВР и на българите. Те помагат и на обществото като дават пример с тeзи свои дейности“, заяви тя. Министърът допълни, че в ежедневието на съвременните българи такива хора са относителна рядкост и за съжаление не винаги биват отличени и оценени по достойнство.“

"Днешната церемония е церемония, която показва уважението ни към Вашия труд и към Вашите дела“, посочи Бъчварова, цитирана от "Фокус". „Вие давате добър пример и аз много искам и се надявам този пример да бъде усвоен и прилаган от повече хора. Вие показвате как с чест човек може да свърши своята работа, дори с риск за живота си“, обърна се тя към събралите се представители на ПБЗН и доброволчески отряди.

„Всяка една история, която е основа за вашите награди, е достойна за филм, достойна да бъде описана и аз се надявам, че това няма да остане просто в миналото и няма да бъде забравено. Вие ни давате надежда, че този, който работи добре и с чест изпълнява своите задължения, рано или късно ще получи своето признание. Аз ви честитя тези отличия и ви благодаря за всичко, което сте направили. Надявам се да продължим по този начин и да завладеем всеки един с това, което вие правите“, каза още вътрешният министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1820 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гошо

2016.02.09 | 18:59

1
Тая парашутистка да я пратят да работи в някоя книжарница.

Добави коментар

Водещи новини