Каракачанов: Не става въпрос да се възхвалява НАТО, а да се направи нещо практично (видео)

  • 05 февруари 2016 09:54

  • 2436
  • 5
Каракачанов: Не става въпрос да се възхвалява НАТО, а да се направи нещо практично (видео)
©

В текстовете, които са предложени в Закона за отбраната и въоръжените сили за охраната на въздушното ни поле не става въпрос да се възхвалява НАТО, а да се направи нещо практично. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността от трибуната на Народното събрание.

"В закона се говори за съюзнически държави. Става въпрос за нещо, което предизвика оставката на образователния министър. Този дебат няма да доведе до нищо полезно за страната ни", изтъкна той.

Каракачанов посочи, че тези страхове са следствие на дълго натрупвани проблеми между България и Турция. Той даде пример с агресивната й политика, която тя води към балканските държави и така предизвиква основателни страхове в обществото. Той призова да се упокоят страстите в обществото и даде пример с Гърция, която още има спорове с Турция за Кипър, но в същото време са съюзници в НАТО.

По думите на националиста проблемите остават нерешени. „Водят се двустранни преговори и България сама преценява кой да покани да участва. Създават се неоснователни страхове в обществото. Ние сега трябва да не допуснем тези страхове да генерират проблеми в закона. Това е излишно“, отбеляза Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

„Апелирам колегите да подкрепят законопроекта. Именно затова аз съм сложил своя подпис, но това не означава, че отстъпвам от националния интерес“, уточни той.

Беше зададен въпрос, какво ще правим със споразуменията с Гърция и Румъния. Трябва ли да ги деанонсираме? Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността отговори: „Една Гърция в момента се разоръжава. Тя не е способна да реши собствените си проблеми, камо ли да охранява нашето въздушно пространство. Румъния също едва ли ще изпрати своите самолети у нас“.

Ангел Найденов заяви, че е предложил съвместните действия по охраната на небето ни да се гарантира водещото участие на страната ни. „Това се споделя от командването на ВВС. Те са поискали тълкувание на понятието "Air Policing". „Основанията ми се коренят в опасенията, че предложението на Министерство на отбраната прикрива собственото му безпокойство, че поради неизправност на авиацията ни, няма да можем да участваме в тази охрана“.

По думите на бившият военен министър това е алиби за неучастието на бойната ни авиация. Той подчерта, че няма друга държава в НАТО поставена в „нашето уникално положение“.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2436 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
хатакаааа

2016.07.04 | 12:39

4
къде е перхидролен сидеров безстрашний руски мужик болшевик или сменя памперси и дамски превръзки на приятелката си
БОЙКО ФЕСА Е ТУРСКА РАЧАВРА НА ЕРДОГАН

2016.07.04 | 12:41

5
шиба майка ти хаъматаааааааааа , а курвата войко му го лапаааааааааааааааа

2016.02.06 | 22:36

3
Каракачаска Туска курво - сложи си надпис на селската къща Този Дом на Българския Патриот се охранява от НАТО
РОБЕРТ

2016.02.06 | 22:36

2
С това си изказване г-н Каракачанов показа,че ВМРО изобщо не са войводи а обикновени турски ибрици.

2016.02.05 | 18:29

1
Практичното да не ни излезе през носа,незнам дали политиците усещат на къде вървят нещата обаче ,пак от тях ще страдаме ако този път и във война ни въвлекат. Кражбите от народа и политическото безхаберие за милиони левове потънали в нечии джоб,тегленето на милиарди за покриване на същите тези кражби които направиха държавата ни слаба и същите които ще плащат поколения наред какво значи,ама те младите се усетиха и не искат да плащат кражби, плюха си на пети те и дим да ги няма.Сега ще кръжат над главите ни уж доброжелатели грънци,като в Косово ли?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини