ДАНС ще получава информация за пътниците в самолети, влакове и автобуси (видео)

  • 04 февруари 2016 15:26

  • 2190
  • 2
ДАНС ще получава информация за пътниците в самолети, влакове и автобуси (видео)
©

Днес се проведе заседание на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения, предаде репортер на Novini.bg.

Депутатите приеха на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за ДАНС, който касае резервационните данни. "Тази част засяга обмяната на информация на данните за пътниците", поясни председателят на комисията Димитър Лазаров. "Държавата и институциите са ангажирани изцяло в изпълнението на тази задача. Това е една мярка, която вече е влязла в много държави. Целта й е да се предотвратят терористични актове и отвличане на самолети", каза той.

В ДАНС ще функционира национално звено, което ще се ръководи от служител, упълномощен със заповед на агенцията. Според гласуваните текстове данните ще бъдат предавани на националното звено от въздушните превозвачи или упълномощен от тях доставчик на услугата, а от националното звено на компетентните органи - незабавно, при предварително определени критерии или след запитване за извършване на конкретна проверка.

Депутатът от ГЕРБ разкри още, че предстои да бъде приета директива, която да засяга не само въздухоплавателните средства за транспорт, но и сухопътните.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2190 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
АМАН от Диверсии през Парламенто

2016.02.04 | 17:32

2
Поредна нагло терористична проекто наредба прокарана с измама през опасно престъпния парламент ползван за узаконяване на все по опасни диверсии.. ДАНС се следи от много години обемно от нашественици провеждащи терора в Сирия..Обемна инфо ползва и наркомафията..

2016.02.04 | 17:18

1
почвам да си мисля че събитията в париж и брюксел са дело да едни други ; служители;

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини