Четин Казак: ДПС е конструктивна опозиция

  • 03 февруари 2016 14:29

  • 859
  • 0
Четин Казак: ДПС е конструктивна опозиция
©

ДПС от учредяването на това НС се декларира като ясно и категорична, но конструктивна опозиция. Ние станахме свидетели на излъганите надежди на избирателите, че новото правителство ще осигури плавен преход на политическа стабилност. Формира се едно мнозинство на принципа „орел - рак - щука“. То е безпринципно и консумира огромен политически ресурс. То не даде гаранции да осъществи основните реформи. Това заяви Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно от ДПС от трибуната в НС.

„Основният субект на управляващото мнозинство стана обект на непрекъснат натиск и на извиване на ръце от малки коалиционни партньори. Тези партньори предаваха общия управленски интерес в ключови моменти и гласуват по начина, по който трябва да гласува една опозиция, а това е недопустимо“, смята още депутата от ДПС.

„Нима мислите, че тази ситуация дава сигнали за политическа стабилност, или създава увереност за по-благоприятен бизнес и икономически климат на чуждите инвеститори у нас Дори субектът излъчил кандидатът за министър на образованието е разделен. На фона на всичко това, днес сме изправени пред един избор - да изберем нов министър на образованието. Образованието е една от основните сфери и тя вълнува всички български граждани и в тази обстановка ни се предлага кандидатурата на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. За нас е неприемлив целия подход и отношение на това управление. Още от самото начало станахме свидетели на това,че законът за предучилищното и училищното образование не беше плод на екипа на министерство на образованието, а беше внесен от външна група. Крайно скептични сме за резултатите от неговото приложение. Надяваме се, че ако тази кандидатура бъде подкрепена, то повече няма да има разделение, а адекватно решение на проблемите в тази сфера“, завърши Казак.

Последвайте канала на

Калина Христова
859 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини