Гроздан Караджов: Гражданският съвет не се е събирал като орган

  • 02 февруари 2016 13:56

  • 885
  • 0
Гроздан Караджов: Гражданският съвет не се е събирал като орган
© Булфото

Гражданският съвет /ГС/ на Реформаторския блок не се е събирал като орган, но депутатите - петима, излъчени като гражданска квота, ще гласуваме "въздържал се". Това обясни пред журналисти в Народното събрание Гроздан Караджов от ГС в Реформаторския блок.

Срещата вчера е била само на непартийните представители в Съвета и на нея те са решили да гласуват с "въздържал се" кандидатурата на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 за министър на образованието.

В правилника на ПГ било записано, че се взима за консултация мнението на ГС. "Т.е. най-новият ни документ, правилникът, предвижда да се съобразим с мнението. Доколко ще се съобразим, е наша воля, но трябва да се реши от ПГ. Не можеш на нарушаваш органите на собствената си организация, да пледираш за единство и за подкрепа", категоричен е депутатът.

По думите му, разговорът "легитимен-нелегитимен Граждански съвет" е "пращане в глуха улица" и няма хляб в него. Резултатът от вчерашната среща е в три точки, припомни Гроздан Караджов: имаме принципи и правила, по които се издига кандидат за министър. Второ, съгласно правилника на групата, тези кандидати могат да бъдат единствено номинирани от ПГ със съответното мнозинство, а за министрите е предвидено да се изслуша и мнението, само за консултация, на ГС.

По-рано днес, след заседание на Изпълнителния съвет на Блока съпредседателят на парламентарната група Найден Зеленогорски изрази изненада от решението на ГС, който е нелегитимен, по думите му, близо година. Той разясни също, че според коалиционното споразумение с ГЕРБ при оставка на министър, новият наследник се издига отново от политическата сила, излъчила предишния. Политическата сила си има политически орган - това е Изпълнителният съвет и той е взел единодушно решение да номинира Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, категоричен беше Зеленогорски.

Днес от 16.00 часа кандидатурата на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 ще бъде представена на общо заседание на групите от управляващото мнозинство - ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ. Кунева ще запознае депутатите с концепцията си развитие на просветния сектор.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
885 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини