Томислав Дончев: Реформите са с европейски пари

  • 16 ноември 2011 14:57

  • 608
  • 0
Томислав Дончев: Реформите са с европейски пари
© Булфото

Сумата в бюджета не е заложена, за да демонстрираме амбициозност. Става дума за проста аритметика. Реалистично е да очакваме плащания от 4 млрд. лв. Дали обаче администрацията може да обработи плащания от подобен размен? Мисля, че да.

Това каза в парламента министърът на еврофондовете Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

"Не съм склонен да подлагам бюджета в естетически - дали е красив или грозен или морални - дали е добър или лош, коментари", каза той. "В логически категории той е нормален и реален. Аз съм доволен от заложените параметри, а средствата от ЕС са 5.6% от БВП. Всички плащания реално могат да бъдат обработени", заяви Дончев.

По думите му реформите, особено тези в социалната сфера, са с държавни и европейски пари. Голяма част от реформите се правят именно със средства от ЕС. Всеки обществен дебат относно ролята на България в ЕС за мен е полезен. 2010 и 2011 са първите години, когато само по оперативните програми платените средстав са повече от вноската за България, каза той.

Последвайте канала на

608 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини