Ваньо Танов: Няма причина цената на горивата в момента да е такава

  • 29 януари 2016 08:08

  • 2748
  • 4
Ваньо Танов: Няма причина цената на горивата в момента да е такава
©

„Продължавам да мисля, че има картел на пазара на горивата“, заяви в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия шефът на Агенция „Митници“ Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната.

„Няма обективни причини да бъдат цените по бензиностанциите като тези в момента“, поясни той. „Ако има един, който смъкне цените в цялата страна, както стана във Варба и следващите ще го последват“, каза Танов. Според него обаче, ако има такъв човек, той ще си навлече много големи неприятности.

Шефът на митниците коментира заловените безакцизни стоки и защо няма нито един арестуван и осъден за контрабанда. По думите му, въпросът за липсата на арести и осъдени трябва да бъдат зададени към много институции. Според него най – важното е да се промени първо Законът за съдебната система и напомни, че не може едно дело за задържан корумпиран митничар да се влачи с години.
Той разказа и за приходите от заловените контрабандни стоки. Танов припомни, че има много хора, които не изглеждат като престъпници: „Ходят с вратовръзки и с костюми“.
За първи път през 2015 година имаше политическа воля да стартира процесът срещу сериозните финансови престъпления и измами.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2748 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.01.30 | 09:29

4
Във България никой не смее да говори открито за картелите и правосъдието. В страните където няма правосъдна система са бедни като нашата треторазрядна страна. Големината на картелите у нас са толкова големи че картелите в Латинска Америка изглеждат като амбулатна търговия и ни биха завидели!

2016.01.30 | 09:26

3
Танов прикрито заплаши в ефир ,Марешки !Благодарим ти ГРОБ !

2016.01.30 | 09:26

2
Елате и в София и покажете реалната цена на горивата, нека и софиянци зареждат на ниски и реални цени.
Bqlata Zlatka (Patka)

2016.01.29 | 09:29

1
trolove, zapochnete sega ->

Добави коментар

Водещи новини