Каракачанов: Няма сериозен български историк, който да оспорва турското робство

  • 28 януари 2016 17:24

  • 3351
  • 23
Каракачанов: Няма сериозен български историк, който да оспорва турското робство
©

Виждаме, че Боян Расате е организирал политически протест днес. Прави впечатление, че протестиращите искат да премахнат цялата политическа система. Тоест отричат Конституцията, парламентът, демокрацията, искат излизане от ЕС. Но какво предлагат? Влизане в Евразийския съюз или отново в Османската империя. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Според него е нормално хората да протестират. Той отбеляза, че протести има при всяко правителство. „Хубаво е исканията им да са ясни и конкретни. Много е лесно да се искат заплати като в Германия, но дали ние работим като тях? Факти е, че в протестите се наливат пари, но дали сега това е така, не мога да кажа“, коментира той.

Той коментира и проблемите в образованието от последните дни. В този момент министър Танев се включи по телефона и заяви: "За искането на оставка научих от медиите. Не съм имал подобен разговор с премиера. Не съм имал срещи с него от сряда насам. Връщам се от среща с регионалните инспекторати. Това не е изненада за мен. Чувах от известно време, че се създава напрежение в системата от г-жа Фандъкова, г-жа Дамянова, но не и от премиера“.

Тодор Танев призна, че от 23-24 г. стои въпросаът за термините в историята за тези 500 г. „Чакахме от БАН да ни се даде научно виждане по въпроса, но това не стана. Ние сме го предложили, но няма заповед за промяна на термина", подчерта образователният министър.

„Аз лично имам проект-програма, която ще дам на наследника си. В нея са и предложените термини. Директното обвинение не издава нищо друго, освен режисура и използване на чувствата на хората. Не знам кой е режисьорът на тези събития и сигурно не е един“.
Той оцени работата на екипа си като отлична. „Ние сме отличници с цели 5 законопроекта. Нямаме никакъв пропуск, даваме нови възможности с още 1,5 млрд. по оперативна програма“.

Каракачанов коментира, че премиерът му е съобщил, че смята да поиска оставката на министър Танев. Това е коректно поведение да уведоми партньорите си, отбеляза той. Министър-председателят е взел правилно решение, тъй като това беше абсолютно ненужен проблем, който беше създаден от зам.-министрите на проф. Танев. „Да вкарваш темата "турско робство", след като през годините всякакви пишман-политици си играеха с темата. Няма сериозен български историк, който да оспорва турската власт, която е унищожила българската култура. Имало е робство, не присъствие“, заяви Каракачанов.

По думите му има хора, които се опитват да променят историята ни. „По настояване на ПФ в програмата за управление, има точка, която гарантира, че образованието трябва да укрепва съзнанието на българските ученици в родолюбие. Вместо това в последните години се превръщаме в простаците на Балканите. Когато младите български поколение не ги възпитаваш в родолюбие. Как можеш да обичаш света, ако не обичаш собствената си държава и народ? Наблюдава се разпад на идентичността. Младите българи като не четат достатъчно за Ботев и Левски и нямат собствени примери за подражание, търсят примери навън, като Хитлер“, коментира националистът.

Професор Танев беше съгласен с нашите предложения, призна Каракачанов и добави, че проблемът е дошъл от заместниците на образователния министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3351 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
Мръсен помак

2016.01.30 | 14:59

23
Петър Петров ,спри марихуаната стегни се,подстрижи се замясай на човек.Ти си живият пример,че от чалга поколението нищо не става,повечето сте педали който не служеха войници, а се правят на разбирачи.Като толкова ти стиска педалче отиди в Перущица и кажи на хората че Адил ага не е колил и убивал техните предци а че те си въобразяват и ще станеш мъж ще ти разпорят задника мръшляк.
да, така е

2016.01.29 | 15:36

17
Абсолютно вярно!

2016.01.29 | 15:36

16
добре си го казал
насрахте се

2016.01.29 | 16:22

22
какво турско робство като е нямало още турска държава бре другари агенти на кгб
робовладелци?

2016.01.29 | 16:22

21
три синджира роби негри
Султан Беязид..

2016.01.29 | 15:37

20
Бре много чорбаджии в. това Робство бре .. ако може политици и историци да ни кажат нещо повече за термина Робство и защо сега се раздухва всичко какво се цели с това ..?

2016.01.29 | 15:36

18
Точно обратното е. Всички сериозни историци знаят, че терминът "робство" е абсолютно погрешен. Жалкото е, че и политиците го знаят (вкл. и този тюфлек на снимката), но ги е страх да го изрекат гласно, щото трябва да се харесват на "народа".

2016.01.29 | 15:36

19
може ли да пуснеш у вас малко диви азиатци да 'присъстват' и 'съжителстват' с теб и децата ти, пък после да уточним термина
someone

2016.01.29 | 15:36

15
Много е лесно да се искат заплати като в Германия, но дали ние работим като тях?Тоест отричат Конституцията, парламентът, демокрацията, искат излизане от ЕС. Но какво предлагат? Влизане в Евразийския съюз или отново в Османската империя. Абе цървул как ще не работим , ние направо блъскаме като роби знаеш ли че въртя три смени за да взема кирливите 400 евра бе ? за една година изкарваме 3000 евро на запад тия пари ги правят за един месец изедник ! Без здраве остана народа, като роби го шибате без милост и страх и ще ми говориш ти дали сме работили шматарок жалък. И да отричам ти шибаната демокрация докарала ни до самоубийства,бедност и мизерия и теб отричам и шибания елит и проклетия еврогейски съюз и не ме интересува къде ще ходим в Евразийски ли в космически ли но това не може да продължава повече така !

2016.01.29 | 15:35

11
БИЛО Е РОБСТВО ЗАЩОТО ТУРЦИТЕ СА ОТВЛИЧАЛИ, ПРОДАВАЛИ, ИЗНАСИЛВАЛИ, ОГРАБВАЛИ, БИЛИ И КЛАЛИ БЪЛГАРИТЕ!! ИМА СУМА ДОКАЗАТЕЛСТВА, НЕ СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСЕН, ТУРСКИ ПУШАЧО!

2016.01.29 | 15:35

14
побърканите муслита са известни с варварството и крайната жестокост към 'неверниците', да не мислиш че турчелята ще се очовечат специално за нас

2016.01.29 | 15:35

13
муслита са известни с варварството и крайната жестокост към 'неверниците', да не мислиш че турчелята ще се очовечат специално за нас

2016.01.29 | 15:35

12
същото което и ИД сега прави с християните

2016.01.29 | 15:35

10
побърканите муслита са известни с варварството и крайната жестокост към 'неверниците', да не мислиш че турчелята ще се очовечат специално за нас
Отрепко

2016.01.29 | 13:12

9
С какво да речем един общ работник в София с чиста заплата 350 евроо работи по-малко от един общ работник в Германия със заплата 1200 евро?
Отрепко

2016.01.29 | 13:11

8
А за провинцията да не говорим там 350 евро сигурно са недостижима сума. Отрепки време е да си признаете, че се провалихте наптълно като управляващи както се провали европейския съюз барабар с мултикултурната среда и жалкото подобие на демокрация

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини