Антони Тренчев: ДСБ да синхронизират говоренето с действията си

  • 25 януари 2016 19:00

  • 1252
  • 0
Антони Тренчев: ДСБ да синхронизират говоренето с действията си
©

Хората ще получат електронното гласуване. Преди това обаче всички граждани трябва да имат новите лични карти с електронния идентификатор. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от Реформаторския блок Антони Тренчев.

Това трябва да стане до края на 2017 г. При тези карти има четец, всеки има индивидуален ПИН код, който преди избори може да се получи от МВР, добави той.

Електронната идентификация ще може да има само т.нар. секторно идентифициране – в болницата ще се гледа само платили ли сте здравните си осигуровки, в НАП – само платили ли сте си данъците. Това е идеален вариант за електронно управление, заяви Тренчев.

Той посочи, че хората имат три притеснения при електронното гласуване - контролирания вот, тайната на вота и хакерските атаки. Тренчев подчерта, че тези притеснения са неоснователни. Той обясни, че електронният вот ще започва седем дни преди гласуването с хартиени бюлетини, като хората ще имат право да сменят предпочитанията си.

Тренчев заяви още, че Реформаторският блок е много жизнеспособен проект. Качваме подкрепа на всеки едни избори. Това са прекрасни предпоставки да направим нещо за хората, допълни той.

По думите му, в ръководството на ДСБ има голямо разминаване в това, което говорят днес и утре. Те не са в опозиция. Моят апел към колегите е да синхронизират говоренето с действията си, подчерта Антони Тренчев, който е член на "Движение България на гражданите". Според него новият политически проект на Радан Кънев не е ДСБ и поне половината от членовете на партията няма да участват в него.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1252 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини