Николай Младенов: Подкрепяме международната изолация на сирийския режим

  • 15 ноември 2011 15:51

  • 567
  • 0
Николай Младенов: Подкрепяме международната изолация на сирийския режим
©

Изходът от тежката криза в Сирия е само в незабавно спиране на насилието и произвеждане на свободни избори под международно наблюдение, в които сирийският народ сам да избере пътя, по който страната да се развива.

Това се казва в изявление на министъра на външните работи Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 по повод на новите европейски санкции спрямо Дамаск, разпространено от МВнР.

На вчерашното заседание на Съвета по външни работи на ЕС взехме решение за поредно разширяване на санкциите спрямо Сирия. В тях са включени лица, свързани с репресиите на управляващия режим, както и замразяване на заемите, предоставяни от Европейската инвестиционна банка, посочва Младенов. Той отбелязва, че тези действия ще продължат, докато в Сирия не се прекрати насилието, за което виновните трябва да понесат отговорност.

България категорично осъжда факта, че сирийските власти допуснаха да бъдат извършени нападения срещу дипломатическите мисии на Саудитска Арабия, Катар, Турция и Франция в страната, заявява Младенов. България заедно с другите държави от ЕС подкрепя продължаващите усилия на Лигата на арабските държави за намиране на изход от кризата, включително чрез засилване на международната изолация на режима в Дамаск, допълва българският министър на външните работи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
567 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини