Миков се възмути от побоя над журналиста в Поморие

  • 15 януари 2016 15:58

  • 1844
  • 4
Миков се възмути от побоя над журналиста в Поморие
© Булфото

Гневна публикация в официалния си профил във фейсбук пусна председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. Повод за коментара му е побоят над журналиста и кандидат за общински съветник на последните местни избори в Помориe Стоян Тончев. Той припомни и свалянето на предаването на Петър Волгин - „Деконструкция“ от ефира на БНР.

Според Миков „стабилно” се движим към зоната на информационния здрач – сигурна крачка към „видим” вече „резултат” от едно добре познато като стил управление.

Ето какво написа Михаил Миков:

Приятели, Ето, че натискът върху словото придоби и съвсем физически измерения – научихме, че в четвъртък вечерта двама нападатели са пребили жестоко журналиста Стоян Тончев в Поморие. Питам се дали свалянето на предавания се е сторило не достатъчно категорично. Последното грозно посегателство издига на ново ниво заглушаването на инакомислещите, за което левицата алармира и протестира. Гласовете, които явно някой държи никой българин да не чува, така или иначе са единици – и на национално, и на местно равнище. Системното им привеждане в мълчание е показателно за сериозността на онова, към което те насочват вниманието на своята аудитория. „Стабилно” се движим към зоната на информационния здрач – сигурна крачка към „видим” вече „резултат” от едно добре познато като стил управление. То може да е сменило кожата си, но нравът му продължава да носи белезите на авторитаризъм, който ни омайва и разсейва – ту с лафове, ту с гафове. А въпросът е сериозен – потъпкват се демократичните устои на нашето общество, което се нуждае точно от обратното, за да се уравновеси и просперира. Волгин подразни началници и регулатори с това, което говореше в своята „Деконструкция”, макар запокитена извън всякакъв „прайм-тайм”. Разследването на Ахчиева за дарените, а може би „далаверените”, ваксини на Москов трябваше да се завърти в електронното пространство, за да го видят навреме българите. А сега – побой над техния колега Тончев, който, ако си спомняте, беше кандидат за общински съветник с намерение да атакува „октопода” в Поморие. За нищо сигурно, нищо стабилно, да не говорим за демократично и свободно, не мога да се сетя, когато намирам думите „журналист” и „бухалки” в едно изречение, когато гледам снимката с обезобразеното лице на Стоян Тончев и чета в придружаващия коментар: „Докато ме биеха, питаха докога ще пиша”.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1844 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Фори

2016.01.15 | 23:49

4
На къде отива тази държава? Изказваш мнение - свалят те от ефир, самозащитаваш се - убиват те! До кога?! Прав е Миков - настава здрач...
ВАЖНО!

2016.01.15 | 19:25

3
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
ВАЖНО!

2016.01.15 | 19:25

2
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
МНОГО ВАЖНО !

2016.01.15 | 19:25

1
Хора за всичко на света,ходете да работите на Лосовете обл.Варна.На Лосовете плащат яко и там се чувстваш човек!Настаняват те в 5 звезден хотел с всички екстри !Отношението е супер,като към Паша !

Добави коментар

Водещи новини