Парламентът прие на второ четене промени, свързани с предоставянето на социални услуги

  • 15 януари 2016 11:31

  • 1096
  • 2
Парламентът прие на второ четене промени, свързани с предоставянето на социални услуги
© Булфото

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за социалното подпомагане, внесени от Министерския съвет. Целта на промените е прецизиране на законовата уредба в областта на социалните услуги.

Социалните услуги за деца ще са безплатни, когато са делегирани от държавата дейности, освен в случаите, когато заплащане е предвидено в закон.

Според промените настаняването в специализирани институции на деца, лица с трайни увреждания и лица, поставени под запрещение, няма да може да бъде за повече от три години. Социални услуги в специализирани институции ще се предоставят само след изчерпване на възможностите за предоставяне на социални услуги в общността.

С цел подобряване на събираемостта на таксите за социални услуги, които са делегирана от държавата дейност, се предвижда това да се извършва от съответната община, на чиято територия се реализира услугата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1096 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.01.15 | 22:41

2
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
gost

2016.01.15 | 19:54

1
ZA INVALIDITE SE POLAGAT SLEDNITE SOCIALNI POMOSCHTI: 1-VO, 2-RO,3-TO, 5-TO, 10-O I T.N. VSEKI INVALID TRIABVA DA PREDSTAVI SLEDNITE DOKUMENTI: 1-VO, 2-RO, 3-TO, 10-TO,20-TO, 50-TO, 90-TO. DA IM E 4ESTITO NA INVALIDITE SOCIALNATA POMOSCHT.

Добави коментар

Водещи новини