Евгений Дайнов представи втория том от книгата си за прехода (галерия)

  • 14 януари 2016 12:52

  • 1568
  • 1
Евгений Дайнов представи втория том от книгата си за прехода (галерия)
© Булфото

Политологът професор Евгений Дайнов представи книгата си „Началото на прехода. Записки по революцията (1989 – 1996)” в литературен клуб „Перото” на НДК снощи.

 

Чрез своята книга авторът прави опит за изясняване на понятията за криза, конфликт, спор и различието между хората. Според него „Не революционерите предизвикват революцията. Но те се намесват, за да може от започналото брожение да излезе нещо цивилизовано”. Дайнов разказва за най-новата ни история в периода от началото на прехода до 1996 година.

Това е продължението на неговата „Записки по революцията. В България и другаде (1962-1989)“, която излезе преди година, също с логото на издателство „Милениум”. В следващия си том известният политолог обещава да опише времето от виденовата зима до наши дни.

На представянето в клуба, на което присъстваха много и с различни убеждения хора, Дайнов каза за новата си книга, че това не е солиден историко-политологически анализ, писан от него, а е разказ от първо лице, писан от „уличника Дайнов, който най-добре се чувства на улицата", предаде "Булфото". "Сериозните неща не е задължително да са скучни, неразбираеми или смръщени, те могат да бъдат шарени и усмихнати”, каза политологът.

За него революцията е приключение и купон, свобода и достойнство. Той обясни, че като се говори за революцията в България, това не означава завършена история.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1568 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
kur za boiko analev

2016.01.14 | 23:53

1
pederasite se subraxa yyyyyyyyyy mrete kurviiiiii

Добави коментар

Водещи новини