Рашидов показа Ларгото на правителствена делегация от Туркменистан

  • 13 януари 2016 17:20

  • 1669
  • 2
Рашидов показа Ларгото на правителствена делегация от Туркменистан
© Булфото (архив)

Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко днес показа Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика" на столичното Ларго на правителствената делегация от Туркменистан, която е на тридневно посещение в България по покана на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Това съобщава пресцентърът на Министерството на културата /МК/.

Ръководителят на делегацията Шамухамет Дурдилиев, заместник-председател на Кабинета на министрите на Туркменистан, е поздравил министър Рашидов за реализирането на проекта, който се финансира от МК с евросредства по оперативната програма "Регионално развитие".

"Възхитени сме от археологическото богатство в центъра на София и от грижата, която проявявате за опазването му", е заявил Дурдилиев по време на обиколката.

Заедно с министър Рашидов на Ларгото са били и заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев, заместник-кметът на София д-р Тодор Чобанов, Стоян Братоев - директор на "Метрополитен" ЕАД.

По-късно делегацията от Туркменистан е разгледала и други културни забележителности в София.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1669 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гошо

2016.01.14 | 09:41

2
Махайте се в Туркменистан.

2016.01.13 | 23:06

1
myxlqcul turzin slaga go na kurva boiko

Добави коментар

Водещи новини