Външно министерство връчило протестна нота на турския посланик още преди Нова година

  • 13 януари 2016 16:05

  • 1996
  • 5
Външно министерство връчило протестна нота на турския посланик още преди Нова година
© Булфото

Драмите в една политическа партия в България не могат да се превръщат в лакмус за двустранните ни отношения. Няма начин българо-турските отношения да минават през посредници или вътрешните проблеми в една или друга партия да се превръщат в причина за подобряване или влошаване на отношенията между България и Турция.

Това каза министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, пред журналисти в отговор на въпрос преди участието си в заседанието на парламентарната комисия по външна политика.

Ние имаме да говорим за толкова много важни неща в областта на енергетиката, транспорта, сигурността на югоизточната ни граница, това са важните теми, на които трябва да обръщаме внимание. В този много динамичен и несигурен свят нямаме право в момента да влошаваме отношенията си по такива маловажни въпроси, отбеляза Митов.

Той каза, че по съответния ред е призовал турския посланик да преодолее създадените в нашето общество впечатления, че той се намесва във вътрешните работи на България и създадените възприятия, че не се държи по нормите на Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Това сме го направили още преди Нова година, уточни Митов.

На въпрос за "Южен поток" Митов отговори, че "Южен поток" няма как да се състои и вече си е отишъл в историята.

По темата за мигрантите външният министър подчерта, че ние отдавна настояваме за категорична и ясна политика по отношение на външните граници на ЕС. Ясно е, че в един момент Европа няма как да се справи с наплива от хора, които ние условно наричаме бежанци, но голяма част от тях не са такива, посочи Митов и припомни, че настояваме за ясно разграничение между бежанци и икономически мигранти.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1996 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
djuli

2016.01.20 | 15:27

5
trqbva da se misli za po dobir jivot i mir a ne za voina i smirt nqma znacenie vqrata

2016.01.20 | 15:07

4
А 'приятеля" ни Ахмет ,какво ви отговори ? Май нещо за майката ,а !
Teo

2016.01.20 | 15:07

3
КАК ТАКА НИКОЙ НЕРАЗБРА ЗА ПРОТЕСТНАТА НОТА.?

2016.01.20 | 15:07

2
Лъже и омаловажава проблема! Този предател на България прави, каквото краварите му кажат, а краварите са плътно зад гърба на Турция

2016.01.20 | 15:06

1
Ако беше пратил протестна нота, това щеше да бъде обявено. Този министър работи за чужди интереси

Добави коментар

Водещи новини