Социолог: Политическият морал крещи за предсрочни избори (видео)

  • 04 януари 2016 08:27

  • 3054
  • 5
Социолог: Политическият морал крещи за предсрочни избори (видео)
©

Имаме стабилно правителство, имаме един премиер, който води много балансирана външна политика, но в парламента цари пълен хаос. Това каза в сутрешния блок на БНТ социологът Юлий Павлов.

В последните месеци политическата шизофрения обхвана много партии, не само Реформаторския блок, посочи Павлов.

Според него има необходимост от предсрочни избори. Политическият морал просто крещи за предсрочен вот, за да стане ясно кой кой е в парламента. Парадоксът е, че предсрочните избори са слабо вероятни. Ситуацията в момента е по-изгодна за ГЕРБ. Затова не очаквам да има предсрочен вот, заяви социологът.

Политическата 2016 година започна малко по-рано – с оставката на правосъдния министър Христо Иванов и с отстраняването на Лютви Местан от ДПС в края на 2015 година, коментира политологът Първан Симеонов. По думите му тези политически събития ще имат своето продължение и през новата година.

По думите му интересните развития в ДСБ тепърва предстоят. Струва ми се, че ГЕРБ все повече започна да долепя до себе си личности от десни партии. Това е процес, който ще наблюдаваме и занапред, прогнозира политическият анализатор.

Логиката казва по-скоро, че няма видима нужда от предсрочни избори, но ред обстоятелства могат да доведат до това. Такива са вътрешни източници на нестабилност, които засега правителството тушира, турбулентната външнополитическа обстановка, както и това дали премиерът Бойко Борисов ще поиска да се кандидатира за президент. Ако 2015 година беше своеобразно затишие, 2016-а ще бъде в пъти по-интересна за България. Надявам се затишието да бъде запазено, заяви още Първан Симеонов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3054 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
naco

2016.01.10 | 16:38

5
Да,ама не! "КОКАЛЪТ" е захапан от ВСИЧКИ! Вдигат се години за пенсия,НАРОДА-мълчи!? Вдигат се цените на храни,електроенергия,вода, винетки............НАРОДА пак мълчи!? ПАРИ нямало,а МИЛИОНЕРИТЕ все повече и повече!? А,има ли въобще НАРОД?! А,някой казват,че този НАРОД бил над 7 милиона!? Да,ама не! Поне половината от тези 7 милиона,все по-рядко и по-рядко идват в България! А,бройката от 7 милиона все повече и повече си ИЗПОЛЗВА за осъществяване на ДАЛАВЕРАТА,КРАЖБИТЕ!
тодора

2016.01.05 | 15:32

4
Морала е в политиците а не в бъл.граждани.Ние сме си перфектни,нови избори нищо няма да променят ,защото ще се изберат абсолютно същите с тази разлика че едни 50 милиона от парите на българите ще отидат за глупости вместо да се употребят за нещо належащо и чакащо пари,като лечение,апаратура ,придобивка за българите на които ще им се подобри живота и т.н.
XXL

2016.01.05 | 07:59

3
АКО В ПОЛИТИКАТА ИМАШЕ ПОНЕ КАПКА МОРАЛ.ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ НЯМАШЕ ДА Е ТОЛКОВА УНИЗИТЕЛЕН..
ХАМПИТО

2016.01.05 | 06:37

2
Нищо не ме интересува и не ме радва , пътувам за пандиза !

2016.01.04 | 15:55

1
Аналски ,прав ти път ,в пандиза ще те обслужат културно !

Добави коментар

Водещи новини