ВМРО към МВнР: Не допускайте визитата на турския външен министър Мевлют Чавушоглу

  • 24 декември 2015 16:31

  • 3280
  • 4
ВМРО към МВнР: Не допускайте визитата на турския външен министър Мевлют Чавушоглу
© Булфото

ВМРО призовава българското външно министерство да не допуска визитата на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Очаква се Чавушоглу да пристигне у нас за "честванията" на годишнини от т.нар. възродителен процес на 26 и 27 декември. Припомняме, че жертвите на тези събития са седем души, а Турция продължава да внушава, че в България бил извършен "геноцид". Толкова са и жертвите на органите за сигурност, да не говорим за убитите майки с деца от варварския терористичен акт във влака на гара Буново", се посочва в съобщението.

Поставят се въпросът "кога Турция ще признае геноцида над българското население в Тракия през 1913 г. и кога ще изплати милионите долари, дължими компенсации на наследниците на тези българи, които самата тя е признала ясно по силата на Ангорския договор".
"Намираме това нежелано посещение за открита провокация по време на Рождественските празници, в момент когато Турция открито нарушава неприкосновеността на териториалните граници на суверенни държави като Ирак и Сирия и открито се меси във вътрешните работи на Гърция и България.

Край Тюркян чешма и в Момчилград се очакват хиляди, а пред тях вероятно ще говорят Лютви Местан и Чавушоглу. Според ВМРО това е игра с огъня, която може за часове да донесе непоправими последици. Още по-абсурдното е, че българското МВнР не е съгласувало такова посещение на Чавушоглу, което значи, че то е всъщност частно. ВМРО призовава външното ни министерство да действа твърдо и спокойно, а министър-председателят категорично да отхвърли всякакви опити за турска дестабилизация на България", се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3280 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Българин

2015.12.26 | 10:15

4
От къде на къде чужд държавник ще идва да говори в родината ми без позволение на властите от къде на къде ще се позволява на някой да разпалва напрежение това е предателство и издевателство към Българския народ не искаме посещение от Турция аз пък искам да ни посети Путин нека го поканим по случай празниците на шипка там руски герои са дали живота си за нашата свобода за да не носим чалми сега

2015.12.26 | 10:14

3
OBSTOYATELSTVATA NALAGAT OTLAGANE.DURJAVNITCHESKA POZICIA

2015.12.26 | 10:14

2
Нали сте коалиция...иво ревете популиски!Напуснете.Аааааа кокала!Забравихме,че сте на хранилката.С парите от новите винетки ли ще ви платят..патриоти

2015.12.26 | 10:14

1
А Далавери Винкелов Черкезов ко казА? И той май е от делегацията, която ще посреща амуджата, заедно с местаня.

Добави коментар

Водещи новини