Готови сме за зимата, обяви Павлова (снимки)

  • 22 декември 2015 14:04

  • 2331
  • 5
Готови сме за зимата, обяви Павлова (снимки)
© Булфото (архив)

Още от началото на следващата година по програмата за саниране на многофамилни сгради в страната могат да подават заявления за финансиране и по-малки блокове с под 36 апартамента.

Това каза днес във Варна министърът на регионалното развитие Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, цитирана от БТА. Няма да има ограничения дали са панелни или не, стига да са многофамилни и да са проектирани до 1999 година. Павлова уточни, че в страната има повече от 1800 сгради, които са в процес на саниране или са одобрени за финансиране. По думите й е осигурен достатъчно паричен ресурс, за да бъдат удоволетворени всички кандидати, които кандидатстват и отговарят на изискванията.

От утре в страната ще бъде въведена пълна забрана за движение на тежкотоварни превозни средства по основните направления и по автомагистралите, допълни министърът. Причината е очакваният трафик на леки коли. Тежките камиони няма да имат право да се движат между 14 часа и 20 часа. Същата забрана ще бъде наложена и в неделя, 27 декември, както и на 30 декември, допълни Павлова. Тъй като очакванията са, че най-големият трафик ще бъде на 3 януари, тогава забраната за движение на товарните коли ще е от по-рано, допълни министърът.

Във връзка с готовността за зимата Павлова каза, че и в момента се извършва превантивно обработка на високопланинските проходи и отсечки, където има нужда. Има сключени договори за зимната поддръжка на пътищата в цялата страна, направени са проверки на наличните машини и оборудване, допълни министърът. По думите й в опорните пунктове в страната са разположени около 3 хиляди машини, осигурени са и количества сол, пясък и химикали.

Министър Павлова откри днес във Варна изцяло реконструирания Юнашкия салон. Емблематичната за крайморския град сграда е построена през 1910 година с труда и пари на варненци. Средствата за ремонта на Юнашкия салон бяха осигурени по програма "Джесика". Министър Павлова посочи, че в страната има повече от 30 обекта, реализирани по този финансов механизъм. Тя уточни, че през новия програмен период са предвидени 270 милиона лева за фондове за градско развитие, подобни на програма Джесика. Те ще бъдат за Северна, за Южна България и за София. По тази линия общините ще могат да изпълняват проекти за ремонт на спортни обекти, здравни заведения, подобряване на градската инфраструктура - тържища, пазари, атракциони, паркинги.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2331 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.12.23 | 12:44

5
znaem 4e si gotova za zimata lili q se vij po teb ima slanina 3 zimi da izkara6
МИТКО

2015.12.23 | 12:44

4
ЩОМ СТЕ ГОТОВИ ЗА ЗИМАТА ЗАЩО ТЪЗИ СУТРИН КАТАСТРОФАТА Е В СЛЕДСТВИЕ ПЛЕДИЗА И НЕОПЕСАЧЕН УЧАСТЪК ЗА ТИРА И УБИТИЯ ЧОВЕК - КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ СИГОРНО НА ТОЗИ НА КОГОТО НЕ СТЕ РАЗПОРЕДИЛИ НО ОТГОВОРНОСТА Е КОЛЕКТИВНА СТИГА ЗАБЛУЖДАВАХТЕ ХОРАТА ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАТЕ

2015.12.23 | 12:44

3
Ти и за коледа си готова....на килограми :)

2015.12.23 | 12:44

2
Е... си наглата свиня

2015.12.23 | 12:43

1
Моля ви , кажете дали това е фотошоп , или наистина изглежда така.

Добави коментар

Водещи новини