Красен Кралев в Пампорово: 30 хиляди деца се научиха да карат ски

  • 19 декември 2015 15:13

  • 1694
  • 1
Красен Кралев в Пампорово: 30 хиляди деца се научиха да карат ски
© Булфото/Архив

"30 хиляди деца са минали през програмата "Научи се да караш ски" от старата им до момента. 20% от тях остават завинаги свързани с белите спортове", каза в Пампорово министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във при откриване на зимния сезон. Според него това е един от най-успешните проекти на министерството и на държавата.

Министър Кралев обяви още, че държавата ще строи още една национална спортна база за подготовка като тази в Белмекен. "Базата ще е тук в Пампорово. Имаме подходящ терен за целта. Базата в Белмекен е много претоварена и се радва на популярност в цяла Европа. От няколко месеца търсим инвеститор за нея", каза още министърът.

Той бе сред официалните лица при откриване на сезона в родопския курорт, където всички лифтове бяха безплатни за скиорите. Заради това около началната лифтова станция на ски плаца "Студенец" се извиха опашки. Утре цената на еднодневната карта ще е 39 лева.

Последвайте канала на

1694 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гладен

2015.12.21 | 08:58

1
"30 хиляди деца се научиха да карат ски". А колко се научиха да ядат сланина?

Добави коментар

Водещи новини