Блъсков: Захариева явно е дялан камък, слагат я на всякакви места и тя върши работа

  • 19 декември 2015 10:13

  • 2744
  • 4
Блъсков: Захариева явно е дялан камък, слагат я на всякакви места и тя върши работа
© Булфото (архив)

Явно Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на е дялан камък. Слагат я на най-различни места и тя върши работа. За мен поста на правосъден министър не е толкова важен за съдебната реформа.

Това каза в предаването "Челюсти" по Нова телевизия журналистът Петьо Блъсков. Не мога да разбера кой на кого е сърдит в съдебната система. Съдиите на прокурорите или обратното. За мен е недопустимо хора, които трябва да произнасят присъди, да излизат и да произнасят политически речи. Недоверието и проблемите в съдебната система са огромни. Хората там трябва да млъкнат, да си говорят професионално и да решават проблемите. От тези хора трябва да излизат мъдри, а не политически речи, категоричен беше Блъсков.

Заедно с него гост беше и журналистката Стояна Георгиева. За хората е важно да има независимо правосъдие. През последните седмици беше спряна най-важната част от съдебната реформа. Съдиите трябва да бъдат институционално независими, каза тя. Тук Петьо Блъсков я опонира и заяви, че според него едни съдии искат да вземат властта, за да могат да си назначат едни други съдии. Ако продължаваме да гледаме на нещата по този махленски начин, нищо няма да се случи, отговори му Георгиева.

Разделянето на Висшия съдебен съвет е много важна крачка в съдебната реформа, продължи тя. Това се промени, но един друг дефект не се промени. Прокуратурата отново остава неконтролируема. За това ни предупреждават от години всички европейски институции, каза още Георгиева. Хората искат този, който ги ограби, да влиза в затвора. Това е съдебната реформа, а не това, което скандират онези 100 души, дето подскачат по улиците от няколко години, категоричен беше Блъсков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2744 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.12.20 | 19:19

4
В БГ открай време(70 години) удобните пионки са на почит...партийни секретари, комсомолци, дружинни, звеневи, ченгета....ченгета....ченгета...
Eeeeeh!

2015.12.20 | 19:19

3
Какво правят финикийските знаци от КТБ!

2015.12.20 | 19:19

2
Без много думи , Георгиева го направи смешен .

2015.12.20 | 19:19

1
От къде изпълзя този забравен г.з?

Добави коментар

Водещи новини