Фандъкова: Най-важният проект за София е завършването на метрото до "Хладилника"

  • 18 декември 2015 18:10

  • 1795
  • 5
Фандъкова: Най-важният проект за София е завършването на метрото до "Хладилника"
© Булфото/Архив

Бюджет 2016 ще осигури финансовата стабилност на София - последователно и устойчиво развитие на града през следващата година, заяви кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, цитирана от БНР.

Проектът за бюджет дава възможност, без да се увеличават местните данъци и основни такси за софиянци, да се реализират стратегическите проекти и да се започне реализация на нови.

Най-важният и голям проект за града е завършването на линията на метрото до квартал "Хладилника" и началото на изграждането на трети метродиаметър, каза още Фандъкова:

Имаме възможност и съм възложила за следващата година да започнат и процедурите за избор на изпълнител за още четири нови метростанции в квартал "Овча купел" до Горна баня. Продължаваме изпълнението на програмата за ремонт и разширение на базовата пътна инфраструктура, основно по периферната част на София, реализация на политиките в сферата на околната среда и екологията.

Увеличаваме средствата за миене на улиците, продължаваме строителството на детски градини. Имаме повече средства за образование през 2016 година и продължение на работата ни в сферата на разкриване на културно-историческото наследство в града. Една от най-важните ни задачи, това е темата сигурност, още по-добра координация с органите на реда, увеличаване на общинската полиция. Общо 3,5 милиона сме предвидили за разширяване на системата за видеонаблюдение.

Последвайте канала на

1795 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
баба гицка

2015.12.19 | 11:55

5
всичли пари САМО за софия - другари в тази държава има и други градове
стига фандъци бе

2015.12.19 | 05:38

4
ей свинъо нещастна не ти ща нито метрото нито магистралата.искаме да имаме стабилни доходи мамицата ти нещастна.не можем да плащаме по европейски да да получаваме подаяния.с подаяния не се живее.не може да плащаме сметки по 500лева а заплатата да е 380 нали се сещате госпожо нещастна курво .не може едно керливо парно дето трябва да е без пари да го плащаме по 500 лева на месец вие нормални ли сте бе.дадохте безплатен ток на пенсионерите за сметка на останалите..те не искат безплатен ток искат висока пенсия не 135лева боклуци долни.ще ви подпаля майка ви нещастници.
BOIKOOOO PAZAWRA NA ERDOGAN-SMURT KURWOOOOO

2015.12.18 | 23:27

3
Kyrvooooooo na xorata im trqbva pari ze gladyvat i rabota , a ne samo asvalt za da kradete kurvoooooooooo

2015.12.18 | 19:48

2
taq kobila koz da q izturbu6i
АНТИКОМУНИСТ И АНТИЕВРЕИН

2015.12.18 | 19:47

1
ТОВА ЕВРЕЙСКО МУЛЕ НЯМА ЛИ ДА ПУКНЕ ВЕЧЕ? ВНИМАВАЙ С ШЕСТВИЕТО НА ГЕНЕРАЛ ЛУКОВ ЧЕ МАМЕТО ЩЕ ТИ ИБА КОМУНИСТИЧЕСКО

Добави коментар

Водещи новини